İstanbul'da bir doktor, tartıştığı hastayı ameliyat etmedi

Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bir doktor, tartıştığı hastayı ameliyat etmedi. Bu, doktorun "hasta seçme hakkı" olduğunu ortaya çıkardı. Peki nerede kaldı "Hipokrat Yemini"

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir sağlık dramı daha. Doğuştan beyin damarları ince olduğu için beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki genç kadın, eşi ve yakınları doktorlarla tartıştığı için ameliyat edilmedi. Mahmut ve Sevtap Kurt çifti, 4 yıllık evli. 3 yaşında bir çocukları var. Çiftin mutluluk tablosu, Sevtap'ın bir gece aniden başlayan baş ağrılarıyla kâbusa dönüştü. Genç çifti perişan eden olaylar zinciri de bundan sonra başladı. Mahmut Kurt, "Sevtap'ı o gece hemen özel bir hastaneye kaldırdık. İğne yaptılar. Ancak şüphelendikleri bir şeyler vardı. Eşimi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmemi söylediler" dedi.

GÜNDEŞ'İN HASTALIĞI
Haseki'de yapılan tetkiklerle Sevtap'ın beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Ebru Gündeş'in rahatsızlığı olarak bilinen Anevrizma, 25 yaşındaki genç kadını da ölümle burun buruna getirmişti. Mahmut Kurt, hastanede kabul edemeyeceği bir manzarayla karşılaştı. Yoğun bakımdaki eşinin altını, temizlikçiler temizliyordu. Çılgına döndü. Sevtap'ın ailesi de bu durum karşısında doktorlarla tartıştı. Beyin Cerrahi Bölüm Şefi Dr. Turgay Bilge, "Hastanızı ameliyat etmiyorum. Bu riskli bir ameliyat. Siz daha şimdiden böyle yapıyorsunuz! Alın hastanızı, gidin" dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Bunun üzerine eşini Samatya SSK Hastanesi'nde Beyin Cerrahı Dr. Halit Togay'a götüren Mahmut Kurt'un yüzü sonunda güldü. Sevtap ertesi gün ameliyat edildi. Üstelik, Samatya SSK Hastanesi, ameliyat malzemelerinin SSK tarafından karşılandığını belirterek, Kurt'un aldığı malzemeleri iade etti. Genç Sevtap, şimdi evinde sağlıklı günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Mahmut Kurt, eşini ameliyat etmeyen doktorları İstanbul Tabip Odası'na şikâyet edecek.

Dr. Turgay Bilge kendini savundu

Haseki Hastanesi Beyin Cerrahi Bölüm Şefi Op. Dr. Turgay Bilge, 'anevizma' ameliyatının büyük risk taşıdığını belirterek, "Hasta yakınları, hastanede polisin de karıştığı büyük bir kavga çıkarmış. Durum ertesi gün bana bildirildi. Anevizma çok riskli bir ameliyattır. Ölüm riski var. Kavga ettiğiniz bir hastaneye güvenemezsiniz. Zaten ben de böyle bir sorumluluğu almam. Onun için 'hastanızı başka bir hastanede ameliyat ettirin' dedim. Hastayı çıkarmasalardı, 15 gün sonra ameliyatı yapacaktık. Ameliyatlarda malzemeleri hasta yakınından istiyoruz. Ancak bu durumda alınan malzemeleri kullanamazdık, devletten isteyecektik" dedi.
D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber