Belediye başkanının makam aracı haczedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Serik ilçesindeki Belkıs Belediye Başkanı Remzi Yıldız, belediyenin bir şirkete olan borcu nedeniyle nedeniyle makam aracının haczedildiğini söyledi.

Belkıs Belediye Başkanı Remzi Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada bir önceki belediye başkanı döneminde alınan parke taşları nedeniyle belediyenin bir şirkete 10 bin lira borcu olduğunu ve bu borcu ödeyemediklerini söyledi. Şirketin borçlarını yasal yollarla tahsil etmeye çalıştığını ifade eden Yıldız, bu kapsamda makam aracı olarak kullandığı aracın da haczedildiğini belirtti.

Kendisinden önce Belkıs Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ümmet Mert döneminde bir kamyon parke taşı alındığını, sevk irsaliyelerinde bu kamyonda 250 metrekare parke taşının yer aldığının yazılı olduğunu kaydeden Yıldız, söz konusu irsaliyelerin kepçe operatörü İbrahim Kahya tarafından imzalandığını söyledi.

Belgelerin Kahya'ya baskı yapılarak imzalattırıldığını öne süren Yıldız, bunun hayali bir alım olduğunu iddia ederek, Belkıs Belediyesinin maddi kayba uğradığını, kendilerinin de konuyla ilgili olarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

-Eski Belkıs Belediye Başkanı Mert-

Eski Belkıs Belediye Başkanı Ümmet Mert ise döneminde belediye ihtiyaçları için 60 bin liralık malzeme aldıklarını kaydetti.

Mert, 2009 yılındaki yerel seçimlerin ardından görevi devrettiğinde vatandaşlardan 90 bin lira alacakları olduğunu vurgulayarak, alınan parke taşların da teslim belgesinin olduğunu söyledi. Serik Kaymakamlığında alınan her malzemenin belgesinin bulunduğunu belirten Mert, Yıldız'ın borçlarını ödemediğini iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber