Çetinsaya: YÖK sadece rektörlerle ilgili bir kurum değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversite öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Çetinsaya, "YÖK sadece rektörlerle ilgili bir kurum değil. Öğrencilerle, öğretim üyeleriyle, asistanlarla, yüksek lisans öğrencileriyle ilgili bir kurumdur. Ve bütün bu kesimler bizim paydaşımız." dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Marmara bölgesindeki devlet üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya geldi. Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde düzenlenen toplantıya; YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci konseyi başkanları katıldı. Toplantıda Üniversite öğrencilerin sorunları ele alındı.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, bugüne kadar öğrencilerin görüşme yapmak için hep Ankara'ya geldiğini, ancak bu defa kendisinin öğrencilerin ayağına gittiğini söyledi. Çetinsaya, sözlerine şöyle devam etti: "Sanki YÖK sadece rektörlerle ilgili bir kurummuş gibi algılanıyor. Ama bu algı yanlış. YÖK sadece rektörlerle ilgili bir kurum değil. Öğrencilerle, öğretim üyeleriyle, asistanlarla, yüksek lisans öğrencileriyle ilgili bir kurum. Ve bütün bu kesimler bizim paydaşımız. Nitekim bu paydaşlarla doğrudan iletişim kurabilmek için birkaç kulvarda birden ilerliyoruz. Bir yandan seçilmiş öğrenci konseyi başkanlarıyla toplantılar gerçekleştirirken, bir yandan da YÖK'ün web sayfasında forum uygulaması başlattık. İstedik ki bazı konuları özgürce ve serbestçe tartışabilelim. Bu ilk olarak öğretim üyesi yetiştirme programı dediğimiz programı tartışmaya açtım.Çok da verimli oldu. Birkaç gün önce de denklik konusunu tartışmaya açtım. O da çok verimli oldu. Bunlar içerisinde en anlamlı katkıyı yapan 20 mesajı seçip, o 20 kişiyle konseyi başkanları ve rektörleriyle ilk aşamada toplantılar gerçekleştireceğim. Ondan sonrada oturup bütün basın mensuplarıyla birlikte toplantı yaparak, politikalarımı, yürüyeceğim yolu kamuoyuyla paylaşacağım."

YÖK Başkanı'nın kendilerini muhatap kabul etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu ise, "Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda sayın YÖK Başkanımızın bizim kurumumuza verdiği önemden ve öğrencilerin sorunlarıyla ilgili tek muhatap olarak bizi görmesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz. Zaten bu şekilde bir durum olması gerektiğini de belirtmek istiyorum. Bizim öncelikli amacımız; öğrenci problemlerinin olması gereken şekilde ve yollarla çözüm önerileri üretmek." dedi.

Toplantıda Çetinsaya, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber