Dinçer, 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilere seslenirken, ''Sizlerle yüzlerce yıllık ortak tarihin ipliği ile dokunmuş sevgi ve gönül bağımız bulunuyor. Dolayısıyla yabancı öğrenci çalışmalarına sadece ekonomik kazanç olarak bakan ve eğitim öğretimin insani boyutunu gözardı eden ülkelerden bu noktada ciddi bir şekilde ayrışıyoruz'' dedi.

''Uluslararası Öğrenci Buluşması''nda konuşan Dinçer, küreselleşen dünyada iletişim teknolojilerinin katkısıyla artık çok uzak yerlerin birbirine yakınlaştığını, gençlerin önündeki eğitim fırsatlarının artığını söyledi.

Ulaşım ve haberleşmenin yaygınlaşmasıyla farklı bölgelerde bulunan insanlar ve kurumlar arasında eş zamanlı iletişimin kurulduğuna dikkati çeken Bakan Dinçer, uluslararası öğrenci hareketliliği alanında kıyasıya rekabetin oluştuğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1960 yılından bu yana çeşitli ülkelerden öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağladığını hatırlatan Dinçer, ''Türkiye Bursu'' ile şu an 57 üniversitede toplam 10 bin 412 öğrencinin öğrenimine devam ettiğini söyledi.

Uluslararası öğrencilerin ailelerinden uzakta zorlu ve anlamlı bir süreçte eğitim geçirdiğini ifade eden Bakan Dinçer, ''Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlar ile görevli personel sizlere destek olmak, eğitiminizi huzurlu bir şekilde sürdürmenizi sağlamak için tüm imkanlarını seferber edecektir. Dileğimiz ülkemizde kalacağınız eğitim süresi içerisinde, hayatınızın ve gençlik yıllarınızın en güzel günlerini ve en anlamlı anlarını geçirmenizdir'' dedi.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Dinçer, başarıya ulaşmak için eğitim alanındaki yeniliklerin, ülkelerin ihtiyaçları da göz önüne alınarak yakından takip edilip uygulanması gerektiğini belirtti.

İnsanlığın geleceğinin adalet, barış, eşitlik, hukukun üstünlüğü, ahlaki değerlere bağlılık, çalışkanlık ve iyilik gibi değerler üzerinde yükseleceğinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Dinçer, şunları kaydetti:

''Bu değerler çerçevesinde sizleri bilim ve teknolojinin üretildiği, paylaşıldığı üniversitelerimizde, alanlarında birer otorite olan değerli öğretim görevlilerimiz tarafından bilgili, nitelikli, donanımlı, ülkesine ve insanlığa hizmete hazır bir şekilde yetiştirmektir.

Sizlere düşen, edineceğiniz bilgi ve becerilerinizi kendiniz, aileniz, ülkeniz, toplumunuz ve insanlığın yararına kullanmanızdır. Bunun yanı sıra her biriniz birer kültür elçisi olarak, ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının geliştirilip güçlendirilmesine çok değerli katkılar sağlayacaksınız. Yeryüzünde barış ve kardeşliğin tesis edilmesinde oynayacağınız rol en az mezun olduğunuzda alacağınız diplomalar, kazandığınız bilgi ve beceriler kadar değerlidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber