Sayın Fatma Şahin yayınımızın kesilmesi amacıyla BTK'ya başvurdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının banka promosyon paraları ile makam aracı almasını haber konusu etmemiz bu Bakanlığı oldukça rahatsız etmiş gibi görünmektedir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi İhbar Merkezi söz konusu haberler ilgili olarak kendisine şikayet ulaştığını belirterek memurlar.net'e başvuruda bulunmuştur. BTK'nın bu tür bir şikayeti hiç incelemeden bize iletmesi 5681'e uygun değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca; [email protected] adresinden saat 17:28 itibariyle bize atılan mailde haberin yeniden incelenmesi istenmektedir.

Öncelikle 5651 sayılı Kanunda BTK'nın yetkileri sınırlandırılmıştır. Kanunun 8. maddesine göre,

1) İntihara yönlendirme (madde 84),
2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra),
3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190),
4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194),
5) Müstehcenlik (madde 226),
6) Fuhuş (madde 227),
7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228),

suçları dışında BTK hiçbir internet sitesinin yayını kesemez.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ilişkin haberde, sadece fakir fukara için tahsis edilen paraların bankaya yatırılması karşılığında ne alındığı ve bankanın verdiği bu promosyon paralarının ne için kullanıldığını sorulmaktadır. Yapılan haberin; cinsel istismar, intihara yönlendirme, uyuşturucu madde kullanımı, müstehcenlik, fuhuş ve kumarla bir ilgisi bulunmadığı çok açıktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şeffaf bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek yerine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığıyla sitemizi üstü örtülü olarak uyarması ve yayını kesme anlamına gelecek bir yazı göndermesi uygun değildir.

Böyle bir yayın kesilmesi olayı oluşması halinde ilgililer hakkında sadece maddi tazminat davaları açmakla kalmayacağımızın, ceza davası yoluna gidilmesi için de her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber