15 ilde sahte ehliyet veren şebekeye operasyon/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da sahte ehliyet şebekesine operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Şebekenin 15 ilde vatandaşa sahte ehliyet sağladığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında 2 polis, bir muhtar ve 8 sürücü kursu yöneticisi bulunuyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi sahte ehliyet şebekesine operasyon düzenledi. Polis, iki ay takibe aldığı şebekenin Şanlıurfa, Mersin, Adıyaman, İstanbul, Aydın, İzmir, Hatay, Osmaniye, Ordu, Balıkesir, Adana, Malatya, Van, Gaziantep ve Kahramanmaraş olmak üzere 15 ilde 136 kişiye sahte ehliyet verdiğini tespit etti. Sahte ehliyetlerin şebeke üyesi polisler yardımı ile çok eski tarihte alınan ve bilgisayar ortamında bulunmayan dosya numaraları ile değiştirildiği iddia ediliyor. Şebekenin verdiği sahte ehliyetin fiyatını kişiye göre değiştirdiği öğrenildi. Okuma yazması olmayan kişilere 3 ile 3 bin 500 lira karşılığında ehliyet sağladıkları ileri sürülüyor.

İki aylık takip sonucu yapılan operasyonda polis memuru B.D., N.E., köy muhtarı M.M. ile sürücü kursu sahibi ve yöneticileri F.T., A.T., E.T., M.T., R.T., Z.Ç., A.U. ve C.S. yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 49 sahte ehliyet, 6 sahte ehliyet verilerinin depolandığı bilgisayar, 108 kişiye ait kimlik fotokopisi, çok sayıda sahte sürücü belgesi dosyası, Milli Eğitim Müdür ve müdür yardımcıları adına düzenlenmiş kaşeler, sahte diplomalar, sahte okur-yazar belgeleri ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber