Öğretmen sınıfını teknolojiyle donattı, projesi meslektaşlarına örnek oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'un Oltu ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Mustafa Koçak, rehberliğini yaptığı 9/A sınıfını baştan aşağı yeniledi. Teknolojik imkânları da kullanarak öğrencilere modern bir ortamda ders yapma imkânı sağlayan Koçak'ın projesi diğer meslektaşlarına da örnek oldu.

Oltu İmam Hatip Lisesi matematik öğretmeni Mustafa Koçak, yaklaşık 10 bin TL harcama yaptıklarını belirterek, masrafların tamamının öğrenci ve yardımseverler tarafından karşılandığı söyledi.

Hazırladıkları proje kapsamında sınıfların fiziki şartlarını yeniden düzenlediklerini kaydeden Koçak, "Tabanından masasına, perdesinden tahtasına varıncaya dek her şeyini yeniledik. Gerek okulumuzun fiziki şartlarının yetersizliği gerekse araç gereçlerin eski ve kalitesiz oluşu, hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz açısından hoş bir durum değildi. İmam hatip liselerinin eski ihtişamına kavuşması ve vatana millete daha faydalı fertlerin yetişmesi için, öncelikle onlara güzel ortamlar hazırlanması gerektiğine inanarak, rehberliğini yaptığım 9/a sınıfının baştan aşağı her şeyini yenileyerek ve teknolojik imkânları kullanarak 'Daha verimli ders nasıl işlenir?' bu konuda bir proje hazırladık.

Projeyi tamamlamak için ödeneğe ihtiyaçları olduğunu ve bunu devlete yük olmadan yapmak istediklerini dile getiren Koçak şöyle devam etti: "Bunun istişaresini yaptık. Bütün velilerimiz destek oldu, her biri bir işi üstlendi, maddi olarak biraz açığımız kaldı, bunu da ilçemiz esnaflarına müracaat ederek kapatmaya çalıştık. Sağ olsunlar hiç biri bizi boş geri çevirmedi. İsimlerini burada zikredemiyorum. Ama eminim ki hepsinin isimleri hak nezdinde yazılması gereken yere yazıldı. Allah hepsinden ebeden razı olsun."

Toplam 10 bin liraya mal olan çalışmaların ardından herhangi borçlarının kalmadığını ifade eden Koçak, "Bu öğrencilerimiz çok daha iyilerine layık. Halkımız destek olduğu müddetçe tüm öğretmenlerimizde de aynı heyecanın var olduğuna inanıyor, hizmetlerin artarak devam edeceğini umuyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü Önser Yeğin ise öğretmen Mustafa Koçak'ın projeye başlamadan kendilerine geldiğini, kendisinin de gereken desteği vereceğini söylediğini belirtti. Çalışmalarından dolayı Koçak'ı kutlayan Yeğin, "Bu proje sayesinde diğer arkadaşlarımız da harekete geçti. Şuan 2?3 sınıfımız rehber öğretmenleri tarafından aynı proje üzerinde dizayn edilerek, yapılmaktadır." diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Yıldırım da okuldaki 13 sınıfı da benzer şekilde yenileyerek teknolojik aletlerle donatılacaklarını dile getirdi. Yıldırım, "Sınıf öğretmenlerimiz inşallah öncü olurlar. Velilerimizle birlikte karar alarak bu işleri devam ettireceğiz. Bu vesileyle yardım edenlere, ailelere, öğretmenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber