Sıcaklık azalıyor, kar geri geliyor - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sise dikkat...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Karadeniz kıyıları ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara'da 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KAR ERİMESİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış ile birlikte İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı zamanla doğusunun çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin yağmurlu, Çankırı, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzincan, gece saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber