26/02/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da. Erdoğan'ın resmi programı bulunmuyor.

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda toplanıyor. Kurultayda CHP'nin yeni tüzüğü oylanacak. (10.00)

Ermenistan tarafından Hocalı'da gerçekleştirilen katliamın 20. yılı sebebiyle İstanbul Taksim Meydanı'nda etkinlik düzenlenecek. Hocalı katliamında hayatını kaybedenler KKTC'de de anılacak. (14.00)

Suriye'de anayasa referandumu yapılacak.

Adana'nın Kozan ilçesinde baraj tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan işçilerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, merhum Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret edecek. (11.30)

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve filmin yönetmeni Faruk Aksoy'un da katılacağı etkinlikle 'Fetih 1453', Turgutlu Mehter Takımı eşliğinde izlenecek. (17.00)

28 Şubat'ta askerden bakana: İstifa et ömür boyu bakan olursun (Özel)

28 Şubat sürecinde Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi'nin yazışmalarında 'Doğru Yol Partisi milletvekillerinin istifa ettirilerek Refah-Yol hükümetinin düşürülmesi' önemli bir faaliyet olarak yer aldı. Refah-Yol iktidarının devlet bakanı Salim Ensarioğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Dolaylı olarak askerden istifa etmesi için teklif geldiğini belirten Ensarioğlu, 'Askerler rahatsız, istifa ederseniz ömür boyu milletvekili ve bakan olursunuz.' teklifi yapıldığını söyledi. Bakanlar Kurulu üyelerinin psikolojik baskı amaçlı brifing için Genelkurmay'a çağrıldığını anlatan Ensarioğlu, Başbakan Necmettin Erbakan'ın, karargaha 5 dakika geç geldiği için askerler tarafından karışlanmadığını belirtti.

"KCK despotik bir vesayet sistemidir, kesinlikle son verilmeli" (Özel)

Kürt-yazar Murat Ciwan, KCK'nın Baas sistemine benzeyen despotik bir vesayet sistemi olduğunu belirterek "Ne Türkiye şartlarına, onun demokratik gelişme aşamasına, ne de Kürt halkının talep ve özlemlerine denk düşüyor. KCK sistemine kesinlikle son verilmelidir." dedi. PKK'nın artık kendi karanlık yönleriyle yüzleşmeye cesaret etmesi gerektiğini vurgulayan Ciwan, Ergenekon davasındaki ilerlemelerin Kürtler için büyük bir rahatlama getirdiğini ifade etti.

Bakan Şahin: Telaş yok, aile yapımız halen sağlam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tamamlanan Aile Yapısı Araştırması, Bakan Fatma Şahin'in yüzünü güldürdü. Şahin, araştırma sonucuna göre, ?eyvah ailelerimize ne oluyor' düşüncesinin aksine ailenin toplumun en güçlü dayanak noktası olmaya devam ettiğini söyledi. Bakan Şahin'i sevindiren bir başka husus 18 yaş altındaki çocuk gelin sayısının yüzde 9'lara inmesi. Bunla birlikte dikkat çeken bir de olumsuzluk mevcut. Artık internet bağımlılığı da boşanma nedenleri arasında belirgin bir veri olarak yer almaya başladı. Şahin, bu konunun bakanlığının 2012 çalışmalarında en ön sıralarda olacağını söyledi.

28 Şubat onu astsubaylıktan pazarcılığa sürükledi (Özel)

28 Şubat sürecinde eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen astsubay başçavuş Adem Aygül, o dönemin nasıl geliştiğini Cihan'a anlattı. Ordudan atıldıktan sonra ailesini geçindirmek için pazarlarda 13 yıl boyunca işportacılık yapan Aygül, 28 Şubat'ta bazı komutanların fişleme yapmak amacıyla eşli davetler verdiğini belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasına 4 maçla devam edilecek. Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da derbi maçı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor, Gençlerbirliği ile Sivasspor, Trabzonspor ile Mersin İdman Yurdu karşılaşacak. (19.00-13.00-13.00-16.00)

Bank Asya 1. Lig'de 7 karşılaşma yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber