Sağlıkçılardan 'döner sermaye düşürülmesin' başvurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen kalite yönetimi denetimlerde düşük puan alan sağlık kuruluşlarında çalışanların döner sermayelerinin düşürülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Yapılan başvuruda söz konusu sağlık çalışanlarının bir etkisi ve kusuru olmamasına rağmen ek ödemelerinin buna göre belirlenmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

Değerlendiricilerin kusurlu ve hatalı olarak yaptıkları puanlamadan dolayı sağlık personeli ek ödemelerin bakımından mağdur oldukları savunuldu. Başvuruda değerlendirmelerde kurumun yeterliliği ve hizmet sunum kapasitesi ile doğrudan ilgili olduğu belirtilerek personelin çalışması veya verimi ile hiçbir ilgisinin olmadığı belirtildi. Sağlık çalışanlarının sundukları hizmet ile hiçbir ilgisi olmayan değerlendirmeden dolayı personelin aldığı ek ödemenin azaltılmasının çalışma barışı, idarenin eşit işlem ilkesi ve Anayasanın diğer tüm ilkeleri ile bağdaşmadığına dikkat çekildi.

Türk Sağlık-Sen başvurusunda Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak yapılan hizmet kalite standartları çerçevesindeki puanlama sisteminin sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin hesaplanmasında kıstas alınmaması istendi. Denetimler sonucu ortaya çıkan adaletsiz ve hakkaniyete aykırı durumun ivedilikle çözüme kavuşturulması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber