Bakan Yıldırım tebdil-i kıyafet denetimi seviyor

Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dikkat Binali Yıldırım çıkabilir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sık sık koruma ordusunun arasından çıkıp, "vatandaş Binali" olarak davranmayı seviyor. Bu da bize, Yıldırım hakkında anlatacak epey konu çıkartıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde İzmir'deydi. PTT Misafirhanesi'nde kalması planlanan Yıldırım, görevlilere "adımı vermeden rezervasyon yapın" talimatı verince korumalar sadece kendi adlarına rezervasyon yaptırmışlar. Günlük programlardan sonra gece misafirhanenin yolunu tutan Bakan Yıldırım ve korumaları, resepsiyona ayrı ayrı gidip görevliden anahtarları istemişler. Bakan'a odasına kadar refakat eden korumalar, lobiye inince, resepsiyon görevlisi korumalara sormuş: "Bu yanınızdaki adamı bir yerden gözüm ısırıyor ama kim olduğunu çıkaramadım." Korumalar "tanımazsın" diyerek olayı geçiştirmişler. Görevlinin merakını, Bakan Yıldırım'la birlikte sabah erkenden ayrılan korumalardan biri gidermiş: "Sorduğun kişi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dı."

Güvenlik çok korktu

Bakan Yıldırım'ın, görevdeki ilk aylarında "tebdil-i kıyafet" denetimleri de hala unutulmadı. Bakanlıktaki ilk günlerinde İstanbul'da banliyö trenine binen Yıldırım, trenin durumunu hiç beğenmemiş ve Haydarpaşa Garı'nda inerek müdürle görüşmek istemiş. Korumalarına "uzaktan takip edin" diyen Bakan, güvenlik görevlisine "Gar müdürü ile görüşmek istiyorum" demiş ve yolu sormuş. Görevli "Ne görüşeceksin?" diye sorgulayınca, "Trenlerin çok kötü olduğunu söyleyeceğim" karşılığını veren Yıldırım, bu kez de, "Perşembe günü gel. Şikayetleri o zaman alıyorlar" cevabını almış. "Hiç bir sorumlu yok mu" diye ısrar eden Yıldırım, merdivenlere yönelince güvenlik görevlisi hemen harekete geçmiş ve "Hemşerim bela mısın, git işine" diyerek Bakan Bey'i engellemiş.

Durumu uzaktan izleyen korumalar, Yıldırım'ın kendilerine bakması üzerine koşarak yanına gitmişler ve gar güvenlik görevlisine, "Ulaştırma Bakanımız gar müdürüyle görüşecek" demişler. Güvenlik görevlisi, biraz önce tartışığı adamın bakan olduğunu anlayınca epeyce korkmuş ama Yıldırım, "Gel evladım buraya" diyerek çağırmış ve "Korkma, senin suçunun olmadığını biliyorum" diyerek onu rahatlatmış. Olmadığı söylenen müdürün makamında olduğunu gören Yıldırım, müdüre şikayetlerini iletmiş ve "her gün bir müdürün tebdil-i kıyafet trenlere binmesi ve teftişte bulunması" talimatını vermiş.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber