Başbakanın her gün geçtiği güzerhaga bomba koyanın eşgali belirlendi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısına 1 saat 20 dakika kala Yargıtay'ın Vekaletler Caddesi üzerindeki otopark girişinde, poşete konulmuş bomba patladı.

Pet şişe içinde 150 gramlık bombanın patlamasıyla 1 kişi yaralandı. Başbakanlık, Yargıtay, Genelkurmay, 4 bakanlık, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile çevrili, 10'a yakın kameranın direkt gördüğü yere bombayı koyanın eşkâli belirlendi.

BAŞBAKANLIK binasına 30 metre mesafede bulunan Yargıtay'ın Vekaletler Caddesi üzerindeki otopark girişinde, Bakanlar Kurulu toplantısından 1 saat 20 dakika önce bomba patladı. Başbakanlık ve çevresinde şiddetli şekilde hissedilen patlamada 1 kişi yaralandı. 10'a yakın kameranın direkt, 10'larcasının da dolaylı olarak gördüğü yerdeki patlama, ilk incelemelere göre poşet içine konulmuş ses bombasından kaynaklandı. Kesin sonuç kriminal incelemede belli olacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, 11.00'de toplanacağı ilan edilen Bakanlar Kurulu'na 1 saat gecikmeyle geldi.

Güzergâhta patladı

Patlama, Başbakan Erdoğan'ın hemen her gün kullandığı güzergâh üzerinde, Başbakanlık merkez binası, Milli Eğitim, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının da bulunduğu bölgede, Yargıtay'ın yan tarafındaki otopark girişinde 09.40 sıralarında meydana geldi. Patlamada, Yargıtay'da şoför olarak çalışan Hüseyin Ahmet Hocaoğlu çevreye saçılan parçaların isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Başbakanlık binasında da şiddetle hissedilen patlama üzerine Başbakanlık korumaları alarma geçti. Kritik tüm noktalarda giriş-çıkışlar tutuldu. Başbakanlık önünden yaya geçişine izin verilmedi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yanı sıra çok sayıda polisin sevk edildiği bölgeye Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da gelerek detaylı bilgi aldı. İkinci bir patlama ihtimalini de değerlendiren polis ekipleri bölgeyi trafiğe kapatarak geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamaya bir pet şişe içinde hazırlanmış 150 gram ağırlığındaki patlayıcının neden olduğu söyledi.

Maytapla yapmışlar

Vali Yüksel, bölgedeki tüm kameralar üzerinde inceleme yapıldığını belirtti. Yüksel, Yenimahalle'deki Batıkent Nüfus Şefliğini ziyaretinde, ?En son gelen bilgilere göre, küçük plastik şişeler içine bir miktar maytap benzeri özel düzenekli zaman ayarlı bir patlayıcı yerleştirilmiş. Sabah çok erken saatlerde koyulmuş. Bölgedeki tüm kameralar üzerinde incelemelerimizi yaptık? diye konuştu.

30-35 yaşlarında

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, bombayı bir poşet içinde 30-35 yaşlarında bir erkeğin bıraktığını tespit etti. Bir pet şişeye kurulan düzenekle hazırlanan bombanın, girişe yakın elektrik trafosunun altına bırakıldığı belirlendi. Patlamanın meydana geldiği bölgenin Başbakanlık Merkez Binası'na yaklaşık 30 metre mesafede bulunuyor olması, Terörle Mücadele ekiplerini alarm durumuna geçirdi. Soruşturmayı derinleştiren polis, eşkâli belirlenen şüphelinin peşine düştü.

Titiz çalışma

PATLAMANIN ardından bölgeye Başbakanlık korumaları, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, olay yeri inceleme ekipleri geldi. Bomba imha uzmanı ekipleri, ikinci bomba olma ihtimaline karşı önlem aldı. Polis köpekleri ile aramalar yapıldı. Etrafa saçılan parçalar tek tek toplandı.

1 saat geç geldi

YARGITAY otoparkı girişindeki patlama 09.40 sıralarında meydana geldi. Bakanlar Kurulu'nun saat 11.00'de, patlamanın 30 metre uzağındaki eski binada toplanacağı ilan edilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatından sonraki ilk Bakanlar Kurulu için binaya dün saat 12.00 sıralarında geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber