Milletvekili ile danışmanlar karakolluk/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mart 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Eğitim Komis-yonu'ndaki 4+4+4 görüşmelerinde dün yumruklar konuştu.

Toplantıyı açan Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın, ?3'üncü madde üzerindeki görüşmeler tamamlanmıştır. Önergeleri okutuyorum? sözlerine CHP'liler ?Tamamlanmadı? diyerek tepki gösterdi. Avcı'nın, teklifin 3. maddesi üzerinde 6 önerge bulunduğunu, bunlardan 4 önergenin aynı içerikte olduğunu söylemesi üzerine CHP'li vekiller, kürsüye yürüdü.

AK Partili Osman Çakır, ?Burası dağ başı değil? dedi, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den de, ?Burayı dağ başına siz çevirdiniz? cevabı geldi. Kürsünün önünde tartışan CHP ve AK Partili vekiller, bir süre sonra yumruklaşmaya başladı. CHP'li Veli Ağbaba, çıktığı sandalyeden AK Partili Harun Karaca'ya doğru atladı. Olaylarda darbe alan CHP'li Ali Demirçalı, Ali Haydar Öner ve Haydar Akar'a buz tedavisi yapıldı.

Komisyon başlangıcında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gül dağıtan Hakan Şükür'ün danışmanları Resul Boydak ve Metin Çanak, olaylar başlayınca salona döndü. Şükür vekilleri ayırmaya çalışırken, danışmanları da Şükür'e ulaşmak için bazı CHP'li vekilleri itti. CHP'li Haydar Akar, ?Sizin ne işiniz var burada? Dışarıdan adam mı topluyorsunuz?? diyerek danışmanlardan birini salon dışına itip kapıyı kapattı. 2 saat ara verilen toplantının öğleden sonraki bölümüne danışmanlar ve korumalar alınmadı. Tartışmaların ardından Haydar Akar koridorda karşılaştığı Şükür ve danışmanlarına, ?İkinizden de davacıyım? diye bağırdı. Akar danışmanlardan şikâyetçi olarak Meclis polisine, 2 danışman da karakola giderek ifade verdi. Taraflar birbirinden şikâyetçi oldu. Şükür, danışmanı için şahitlik yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber