TBMM, Cumartesi gününe kadar geceli gündüzlü çalışacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2005 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grubu, Anayasa değişikliği ve bazı teklif ve tasarıların bu hafta içinde görüşülmesini sağlamak üzere, Genel Kurul'un Cumartesi de dahil 5 gün çalışması ve çalışma saatlerinin uzatılması önerisini Danışma Kurulu'na getirdi. Danışma Kurulu'nda CHP tarafından kabul edilmeyen öneri, Genel Kurul'a sunularak kabul gördü.

TBMM Başkanvekili Ali Dinçer başkanlığında, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ile CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un katıldığı toplantıda, öneri üzerinde anlaşma sağlanamadı. Toplantının ardından bir açıklama yapan AK Parti'li Çelik, Anayasa değişikliği ve ceza yasalarına ilişkin tekliflerle kamu borçlarının tahsili ve terkinine ilişkin tasarının görüşülmesi için bir program önerdiklerini belirtti. CHP'li Topuz ise TBMM'nin yoğun çalışmasına karşı olmadıklarını; ancak bu çalışmanın insani ölçüler içinde olması gerektiğini kaydetti. Genel Kurul'un cumartesi günü toplanmasına karşı olduklarını bildiren Topuz, siyasi partilerin seçmenleriyle yakın ilişkilerde bulunduğu bir zaman dilimi olan bu dönemde, hafta sonu çalışmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

AK Parti Danışma Kurulu'nda kabul edilmeyen öneriyi Genel Kurul'a getirdi. CHP'nin itirazına rağmen öneri kabul edilmedi. Buna göre, TBMM Genel Kurulu bugün 15.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Bugünkü görüşmelerde Anayasa değişikliği teklifinin birinci tur müzakereleriyle ceza yasalarına ilişkin 3 teklif ele alınacak. Genel Kurul, yarın 11.00-21.00, Perşembe günü 11.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Yarın, CHP Grup Toplantısı nedeniyle 12.30-14.00 saatleri arasında çalışmalara ara verilecek. Öneri çerçevesince, Genel Kurul 27 Mayıs Cuma ve 28 Mayıs Cumartesi günleri 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Bu programa göre, Genel Kurul'da yarın TCK değişikliğine ilişkin yasa teklifi, perşembe günü kamu alacaklarının tahsili ve terkinine ilişkin tasarı ele alınacak. Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylaması cuma günü yapılacak ve ardından kamu alacakları tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Cumartesi günü de Mahalli İdare Birlikleri Tasarısı yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber