PKK'nın kaçırdığı polisin babası: Devlet arayıp sormuyor

10 Eylül 2011 tarihinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Sökeli polis memuru Nadir Özgen'in babası Hidayet Özgen, kendilerini kimsenin arayıp sormadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bundan 6 ay önce görev yaptığı Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK'lılarca kaçırılan Nadir Özgen'in Söke'ye bağlı Bağarası beldesinde yaşayan ailesi devletin kendilerini arayıp, sormamasından rahatsız. Oğullarının kaçırılmasının ardından ilk günlerde ziyarete gelen herkesin, o günlerden sonra kendilerini arayıp, sormamasından yana sıkıntılarını dile getiren baba Hidayet Özgen; kendilerinin yalnız bırakıldığını ifade etti.

Maddi olarak da sıkıntı içine düştüklerini belirten baba Hidayet Özgen; durumu Van Emniyet Müdürlüğü ile paylaştığını, ancak devletin polis memuru kaçırılan oğlu Nadir Özgen'in maaşını dondurduğunu öğrendiğini söyledi.

Oğlunun bir an önce terör örgütünün elinden kurtarılmasını ve evine kavuşmasını isteyen acılı baba Hidayet Özgen; "Devlet yetkilisi veya sivil toplum örgütünden ses yok. 'Aç mısın?', 'tok musun?', 'borcun var mı?' diye soran yok. Biz annesi ile birlikte her gün ağlayıp, yerimize oturuyoruz. Yeter artık. Evladımıza bir an önce kavuşmak istiyoruz. Her gün ağlamaktan hasta olduk. Çare bekliyoruz, çözüm bekliyoruz" dedi.

Çiftçilik ile uğraşan baba Hidayet Özgen; "8 aydır aylık alamıyor. Konuyu Van Emniyet Müdürlüğü'ne ilettim, biraz da borcu olduğunu söyledim. Biz gariban bir aileyiz. Bizi çocuğumuz idare ediyordu, onun sayesinde ayakta durabiliyorduk. Şimdi zor durumdayız" diye konuştu.

Anne Müşerref Özgen ise; "Ben sadece oğlum Nadir'in bir an önce evine dönmesini bekliyorum. Oğlumu çok özledim. Devletten, silahlı kuvvetlerimizden yardım bekliyorum. Oğlum biran önce sağlıklı şekilde evine kavuşsun. Gerisi olur, gider" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber