42 metrelik itfaiyeci aracı Bozüyük Belediyesinde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, araç filosuna sınırlı sayıda üretilen ve Türkiye'de sadece birkaç büyük şehir belediyesinde bulunan 42 metrelik itfaiye aracı kattı.

Yeni itfaiye aracıyla alakalı açıklama yapan yetkililer, ?Özellikle yüksek binalara ulaşmakta yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak yeni itfaiye aracında 42 metre yükselebilen merdiven ve yaralıyı ya da yangınzedeyi korumalı bir biçimde olay yerinden alarak güvenli bölgeye indirebilecek asansör sistemi mevcut. Özel sistemli itfaiyenin merdiveni bulunduğu alanda 360 derece dönebiliyor, merdiven setinin yerden 75 derece kaldırılması için en fazla 30 saniye gerekirken merdiven seti ayni anda gerçekleştirilecek olan üç hareketi, yerden 70 derece kaldırılması, 90 derece döndürülmesi ve 42 metreye tam olarak açılması ise en fazla 55 saniye içerisinde gerçekleşiyor. Merdivenin açılması ve kapatılması teleskopik olarak gerçekleşirken merdiven hareketleri hidrolik sistemle çalışıyor. 1 ton su kapasiteli yeni itfaiye aracında yangın söndürme hortumu ele alınmadan otomatik olarak tek bir düğmeye basılarak yangına müdahale edilebiliyor. Ayrıca araçta su pompasının donmalara karşı güvenlik amacı ile kullanılan uygun bir ve bosta sistemi bulunuyor. Çalışma alanının aydınlatması için halojen projektör ve 1 adet seyyar jeneratörün bulunduğu aracın kurtarma sepeti ise en az 300 kg taşıma kapasitesine sahipken aracın toplam yük kaldırma kapasitesi ise 1 ton. Tüm bu özelliklerinin yanında otomatik şanzımanlı araç 6 silindirli ve dizel yakıtlı, sürücü kabini çalışma sırasında oluşabilecek dış etkenlere ve telsiz, radyo ve benzeri haberleşme sisteminin parazitlenmesine karşı tamamen izole edilmiş durumda? dedi.

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne alınan yeni itfaiye aracının dünyada sınırlı sayıda üretildiği, bahse konu aracın Türkiye'de birkaç büyükşehir belediyesinde bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber