Üniversite hain projeye alet oluyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, şunları söyledi: Hazin olan, bu hain projeye, Boğaziçi Üniversitesi'nin alet edilmesidir. Boğaziçi Üniversitesi'nde bu ülkenin çıkarlarına sahip çıkacak, bu hıyanete karşı koyacak, bilimsel dürüstlüğü, nesnelliği savunacak kimse yok mu?

TEK TARAFLILAR
"Konferansta konuşma yapacakların listesini çıkardım ve gördüm ki, bunların hepsi, Türkiye'yi soykırımla suçlayan, Ermeni görüşlerini savunan akademisyen ve gazeteciler. Tabii aralarında, bu iddiaları sorgulayan ama, karşı çıkmayan birkaç ismi de koymuşlar."

HEDEF RESMİ TEZ
"Yani konferansın amacı, 'resmi tezlerden' farklı görüşlerin ortaya konulması olarak tanımlanıyor. Nedir bu 'resmi tez' dedikleri? Türkiye'nin Osmanlı Devleti arşivlerine dayanan bilgiler ışığında 1915 olaylarını izah tarzıdır. Yani konferansın amacı daha başından, Türkiye'yi soykırımla suçlamak olarak tanımlanıyor. Oysa bilimsel bir konferansta karşılıklı tezler ortaya konur ve gerçekler bunların sentezinde aranır.

ERMENİ AVUKATLARI
Bu konferans düzenleyicileri, 'devletin tarih konusunda görüş açıklaması yanlıştır' noktasından hareketle, 'resmi tez' sözcüklerine, 'Türk devletinin inkarcı görüşü' anlamını yüklüyorlar. Ama aynı zevat, Ermeni tezlerinin avukatlığını yapmakta bir beis görmüyorlar. Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen Ermeni Konferansı, sözde bilimsellik kisvesi altında, Ermeni soykırımı iddialarını yayma hedefini güden, propaganda amaçlı bir toplantıdır.

MAŞA OLDULAR
Tarihi gerçekleri ortaya çıkarmayı amaçlayan, iki tarafın da görüşlerinin açıklanacağı bilimsel bir konferansı Ermenistan'da yapamazsınız, Fransa'da yapamazsınız, Amerika'da Ermeni lobisi böyle bir konferansı yaptırmaz. Fakat Boğaziçi Üniversitesi'nin Ermeni propagandasına alet edilmesini, Türkiye'yi soykırımla suçlayan birkaç kişinin maşası haline getirilmesini kınıyorum.

TEZİÇ EL KOYSUN
Üniversite rektörünü bu konuda açıklama yapma davet ediyorum. YÖK Başkanı Sayın Teziç'i de konuya acilen el atmaya davet ediyorum.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber