İstanbul'da acilen üçüncü havalimanına ihtiyacımız var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'un acilen bir havalimanına daha ihtiyacı olduğunu söyledi. Birdal, "Havalimanlarıyla ilgili 30 - 40 yıl öncesinde düşünülmesi gerekenler şimdi düşünülüyor." dedi.

Orhan Birdal, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda katıldığı DHMİ çalıştayının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çalıştay kapsamında birçok konunun tartışıldığını belirten Birdal, ?Günün sonunda arkadaşlarımızın tüm sorularını alarak değerlendireceğiz ve gerekli çözümlemeleri gerçekleştireceğiz.? diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda birçok acil çözüm gerektiren konunun olduğunu ifade eden Birdal, çözümlerin kalıcı olabilmesi için üçüncü havalimanının yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda ciddi çalışmalar olduğunu kaydeden Birdal, çalışmaların belirli seviyelere geldiğini, üçüncü havalimanıyla birlikte ciddi bir rahatlama olacağını kaydetti.

Atatürk Havalimanı'nın İstanbul'un ortasında kaldığını ifade eden Birdal, ?Zaman içinde havalimanın etrafını yapılarla kapattık. 30- 40 yıl öncesinde düşünmemiz gerekenleri şimdi düşünüyoruz. O yüzdende çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Yani, Atatürk Havalimanı'nı büyütüp genişletebilirsiniz. Etrafındaki yapılaşmaları yıkarsanız genişletebilirsiniz ama bu genişlettiğiniz andaki hangi noktadaysanız ondan bir adım daha ileri yine gidemezsiniz. Onun için İstanbul'un ihtiyacı, genişlemeye müsait bir alan üzerine kurulacak yeni bir havalimanıdır.? diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANININ TARİHİ NET DEĞİL

Havalimanı için çalışmaların devam ettiğini belirten Birdal sözlerini şöyle devam etti: ?Şu anda bir niyet süreci yaşıyoruz. Bu konuda en üst makamlarımızın da isteği var. Gerekli çalışmalar var. Bu neticelendiği zaman da yapım sürecine geçilecek. Bir havalimanının da ne kadar sürede yapılacağını herkes tahmin edebilir. Takvim vermem şuan için mümkün değildir. Konumuz Atatürk Havalimanı için en iyiyi bulma arayışıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber