Şimşek: Bugün 100 liralık vergi topluyorsak 16,6 lirası faize gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Bugün 100 liralık vergitopluyorsak 16,6 lirası faize gidiyor, geriye kalan 83,4 lirası bu ülkenin her tarafına hizmet, yatırım ve teşvik olarak dönüyor'' dedi.

Şimşek, ''Gaziantep Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, imkan olsa girişimcilerimizin, bu ülkede istihdam yaratan, katma değer yaratan işadamlarının yükünü aşağı çekmek istediklerini söyledi.

Vergi yükünde nereden nereye geldiğimiz, başka ülkelere göre ne noktada bulunduğumuzun önemli olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle dedi:

''Ama asıl olan bundan sonra önceliğimizin ne olduğudur. Şahsi görüşüm önceliğimiz arz yönlü, yani üretim eksenli olmalı. Biz her şeyden önce Türkiye'de şu anda İtalya ile Çin arasındaki güçlü üretim üssü konumunu daha da güçlendirmemiz lazım. Bunun da yolu sizlerin önünü açmaktan geçiyor, rekabetin önündeki engelleri azaltmaktan geçiyor, bunun yolu vergi, prim yükünüzün daha da aşağı çekilmesinde yatıyor. Ama takdir edersiniz ki, bu biraz da zamanlama ve sıralama meselesi. Reformlarda sıralama ve zamanlama çok önemli.''

2002 yılında ülkede 100 lira vergi toplanıyorsa 86 lira faiz ödendiğini anımsatan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geriye kalan 14 lira ile ne yapacaksınız; maaşları mı ödeyeceksiniz, yatırım mı yapacaksınız, memleketin geleceğinizi garantiye almak için eğitime mi sağlığa mı yatıracaksanız. Hakikaten sıkıntılı bir konu. Çok şükür o günler geride kaldı. Bugün 100 liralık vergi topluyorsak 16,6 lirası faize gidiyor, geriye kalan 83,4 lirası bu ülkenin her tarafına hizmet, yatırım ve teşvik olarak dönüyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber