Otobüs şoförleri, belediyeye ait genel müdürlüğü basıp camları kırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da özel halk otobüsü şoförleri, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Burulaş Genel Müdürlüğü'nü bastı. Özel güvenlikçilere, görevlilere saldırıp içeri girerek camları kıran kızgın otobüsçüler, haklarının daha fazla iyileştirilmesini istedi.

Otobüsçülerin saldırıları güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, otobüsçüleri zorbalık yapmakla suçladı. Otobüsçülerin iddiasının aksine, paraların zamanında ödendiğini savundu.

Bugün öğleden sonra Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde bulunan Burulaş Genel Merkezi'ne gelen özel halk otobüsü şoförleri, içeri alınmayınca taşkınlık çıkardı. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile görüşmek isteyen şoförler, içeri alınmayınca olay çıkardı. Paralarını gününde alamadıkları ve haklarının günden güne kötüleştiğini ileri süren bir grup özel halk otobüsü şoförü ve sahibi, kapıdaki güvenlik görevlilerini aşarak içeri girdi. Kapı ve camları kıran otobüsçüler, görevlilere kafa ve tekme atarak saldırdı. Burulaş görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis yetkilileri, otobüs sürücüleri ile konuşarak sakinleştirmeye çalıştı.

"GÜVENLİKÇİLERİ TARTAKLADILAR"

Olaydan sonra kırılan cam önünde bir açıklama yapan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, otobüsçülerin daha çok kazanmak için olay çıkardığını belirterek, "Özel Halk Otobüscüleri Odası başkanı, sabah birtakım konuları görüşmek üzere geldi. Onlarla bu konuları konuştuk. Yarın görüşmek üzere ayrılmışlardı. Ancak kendi içlerinden başkana muhalefet eden bir grup, kapıdaki güvenlik elemanlarını tartaklayarak bahçeye girdi ve idari binaya girmeye çalıştı. Burası Bursaray sisteminin kontrol edildiği kat. Bu sistem zarar gördüğü taktirde Bursaray devre dışı kalabilir." dedi.

Olayda bazı kişilerin zor kullanmak istediklerini anlatan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Kendi oda başkanlarını tartaklamaya kadar bu iş gitti. Biz bu arkadaşlara halkımızı emanet ediyoruz. Yöneten kişilere, bu davranışlarda bulunanlara halkımızı nasıl emanet edeceğiz, ben bilmiyorum. Eskisi gibi karlar yok. Kimse eskisi gibi para kazanamıyor. Bunlar daha çok kazanmak istiyor. Biz istedikleri parayı günü gününde ödüyoruz. Çalıştığımız herkese paralarını gününde ödüyoruz. Bunların iddia ettiği gibi paralar ödenmiyor değil, haftalık olarak paralar ödeniyor." şeklinde anlattı.

"BAKAN ÇELİK'E MESAJ ATIP YARDIM İSTEDİLER"

Özel halk otobüsçüleri ise kendilerinin muhatap alınarak sıkıntılarının giderilmediğini iddia ederek, haklarının iyileştirilmesini istediler. Otobüsçülerden Abdurrahim Aktaş, haklarını aramak için Burulaş önüne geldiklerini belirterek, haklarının iyileştirilmesini istedi. Herkesin kendilerini kandırdığını iddia eden Abdurrahim Aktaş, "Biz de bir nevi kamu hizmeti yapıyoruz, bu yüzden kamu haklarından yararlanmamız lazım." dedi. Abdurrahim Aktaş, ayrıca, Bakan Faruk Çelik'e mesaj atarak, Burulaş ve belediye yetkililerini şikayet etti. Aktaş, Bakan Çelik'e attığı mesajı basın mensuplarına okuyarak Bakan Çelik'ten yardım istedi.

"PARALAR İŞ BANKASI'NA YATMASIN"

Otobüsçülerden Kemal Görürüm de "Bizim başlıca sorunumuz Bursa'daki taşımacının parası İş Bankası'na yatıyor. Bugün İş Bankası'nın yüzde 51'i CHP'nin. iktidar AK Parti'nin ama paralar CHP'ye yatıyor. Burada ezilen biziz. Burada fazla kesilen olduğu gibi biz bunun devlete olmasını istiyoruz. Bu nedenle paralarımızın devlet bankalarına yatmasını istiyoruz. Olacaksa kesinti devlete olsun. Ayrıca, bizim geçmişte ikiye bir verdiğimiz plakaları bazen de minübüs tipi araçlar çıkarmış çalıştırıyorlar, bu bir suçtur. Ne kazandığımızı bilmiyoruz. Kazanamıyoruz. Esnaf olarak mağduruz." şeklinde konuştu.

Mikail Aktaş ise Bitlis'ten geldiği için pişman olduğunu belirterek, "Biz Bitlis'ten malımızı, tarlamızı satarak buraya geldik ama şimdi pişmanız. Son olarak 95 TL'lik abonman kartlar konuldu. Burulaş burada muhasebede verilerimizi bize vermiyor. Biz istediğimiz, esnaf olarak bu sistemi kendimiz yapalım diyoruz. Ne yaptığımızı göremiyoruz. Çünkü biz havuzuz burada. Biz vergi kaçırmıyoruz ki daha şeffaf olmak istiyoruz. Mazot şu an 4 TL olmuş. Bu işin altından kalkamıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber