Bağımsız Eğitimciler Sendikası: Eğitim-Sen ipini kendisi çekti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BE-SEN) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Eğitim-Sen'in kapatılma kararına ilişkin olarak "İpini kendisi çekti" değerlendirmesini yaptı.
BE-SEN Genel Başkanı Gürkan Avcı, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun Eğitim-Sen'in kapatılmasına ilişkin kararı karşısında, sendika üyelerini sağduyuya çağırdı. Bir eğitim sendikasının kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirten Avcı, "Ancak, sendikal faaliyetler yerine tepki çeken görüşlerin gölgesine sığınan Eğitim-Sen yöneticileri, istenmeyen bu sonu kendi elleriyle hazırladılar" dedi.

Avcı, öteden beri sendika kapatılmasına karşı oldukları görüşünü yineleyerek, "Eğitim-Sen'in onaylayamayacağımız faaliyetleri karşısında ne kadar üzüntü duyduysak, kapatılması kararına da o kadar üzülüyoruz. Yüzbinlerce öğretmene çatı örgütlüğü yapabilmek, bir sendika için kolay bir iş değildir. Ama, yapılan yanlışlarla böyle bir sendikayı kapattırmanın ne kadar kolay olduğunu gördük" dedi.

Sendikalarının kapatılması kararı karşısında üye öğretmenleri, olayı sağduyu içerisinde değerlendirmeye çağıran Gürkan Avcı, "Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu karara varmakta çok da zorlandığını sanmıyorum. Eğitim-Sen'in faaliyetleri ortadadır. Yöneticilerin aldıkları kararlarla, ülkemizin yumuşak karnını devamlı kaşımıştır. Bu faaliyetlerde bulunurken, ne Diyarbakır'da ne İzmir'de ne de bir başka ilimizde görev yapan öğretmenlerimizden her hangi bir görüş almamışlardır. Başına buyruk bir yönetim şekliyle yol almak isteyen Eğitim-Sen yöneticileri son zamanlarda, sendikal faaliyetler yerine tepki çeken görüşlerin gölgesine sığınarak, istemediğimiz ama kabullenmek zorunda kaldığımız bu sonu kendi elleriyle hazırlamışlardır. Eğitim-Sen yönetimi, sendikanın ipini kendi eliyle çekmiştir. Eğitim-Sen'e üye arkadaşlarımızı sağduyu içerisinde değerlendirmeye çağırıyorum" dedi.

Öğretmenlerin siyasi görüşlerinin ancak seçim ortamlarında 'oy' olarak sandıklara yansıması gerektiğini vurgulayan Gürkan Avcı, "Bu ülkeye Cumhurbaşkanı bile yetiştiren öğretmenlerin sağcısı solcusu olmaz. Amacımız, sadece ve sadece topluma yararlı bireyler kazandırmak olmalı. Meslektaşlarının bugününü, çocukların yarınını düşünmek yerine öğretmen katili bölücübaşının hapishane koşullarını iyileştirme çabası içerisine girmek, hiçbir cumhuriyet öğretmeninin onay vermeyeceği tavırdır. Keşke öğretmen arkadaşlarımız daha önce harekete geçerek sendika içerisinde bir çözüme ulaşıp, Eğitim-Sen'i cumhuriyet öğretmenlerine layık bir kuruluş haline getirebilseydiler" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber