Bakan Dinçer, konuşmalarındaki erken kayıt hatasını düzeltti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2012 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 değişikliğini anlatmak için sık sık TV'lere çıkmaktadır. Öyle tahmin ediyoruzki; Müsteşar dahil, Bakanlıktaki hiçbir bürokratın TV'lere çıkmaması, gazetelere röportaj vermemesi, Bakanı zorunlu olarak bu yola sevk etmektedir.

Ancak, Bir Bakanın MEB'deki tüm detayları bilmesi mümkün değildir. Bu nedenle de, Sayın Bakan ne kadar özverili de olsa, hatalar yapabilmektedir.

Bu konudaki hatalara, 19 Mart 2012 tarihli haberimizde dikkat çekmiştik. Bunlardan birisi küçük yaştaki öğrencilerin okula kaydının alınmasına ilişkindi. Şunları söylemiştik: "3- Okul idarelerinin öğrencileri küçük yaşta okula kabul ettikleri konusu doğru değildir. Çünkü e-okul uygulamasının gelmesiyle beraber 31 Aralık itibariyle 72 ayını doldurmayan çocuk okula kaydedilememektedir. Sistem buna müsaade etmemektedir. Bu cümlemizden de görüleceği üzere kanun Eylül sonu dediği halde uygulamada İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 31 Aralık baz alınmaktadır. Örneğin bu yıl 31 Aralık 2005'te doğan çocuk kaydedilirken 01 Ocak 2006'da doğan çocuk kaydedilememiştir. E-okul'u bu noktada aşmak çok zor ve sorunlu fakat imkansız değil. Yaşın bir yıl geri alınması tartışmasında Eylül baz alınacaksa bahis konusu olan bir yıl değil 9 ay olacaktır"

Sayın Bakan, dün çıktığı Bugün TV'deki açıklamalarında, eleştirdiğimiz ifadelerini düzeltmiştir. Bakanın yeni açıklamaları şu şekildedir: "7'den gün almaya başlamış olan çocuğumuz 72. ayını bitiriyor 73'den gün almaya başlıyor ve okula kaydolma hakkını kazanıyor. Ancak burada kanun böyle olmakla birlikte bizim bir yönetmeliğimiz var. Yönetmelikte şöyle bir kolaylık sağlanmış: Denilmiş ki, 31 Aralık itibariyle 72. ayını doldurmuş olacak olanlar okula kaydedilebilirler. Yani, 4 ay geriye geldiğinizde Eylül ayında henüz 69. aydaysa bir çocuk, Aralık ayı sonunda 72. ayı dolduracağı için kayıt yaptırabiliyor. Yani, biz 69. ayla 84. ay arasında, yani yaklaşık 16 aylık bir fark var çocuk yaşlarında, çocuklarımızı aynı sınıfa kaydettiriyoruz, şimdi bunun bilinmesinde yarar var. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber