Erdoğan'dan iki talimat

Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde, müsteşar Dinçer'den, Babacan'ın başmüzakereciliğe ve Taner'in MİT müsteşarlığına getirilmesi için gerekli prosedürün tamamlanmasını istedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayındaki ABD ziyareti öncesinde kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen 2 atamaya son noktayı koyuyor. Erdoğan, önceki gün AK Parti grubu toplantısında Türkiye adına AB ile müzakereleri yürütecek kişinin Ali Babacan olduğunu açıklamıştı. Erdoğan aynı gün MİT Müşteşarlığı'na da Emre Taner'in getirilmesi için, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'den prosedürün tamamlanmasını istedi.

Dinçer'i Meclis'e çağırdı

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Babacan'ın ?başmüzakereci' olduğunu açıkladıktan sonra, Müsteşar Ömer Dinçer'i TBMM'deki makamına çağırdı. Erdoğan, Dinçer'e, Babacan'ın başmüzakerecilik görevini yürütmesi için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılmasını, ayrıca çalışmalarını sürdürmesi için gerekli olabilecek tüm desteğin verilmesini söyledi.

MİT için ayrı talimat

Erdoğan, Şenkal Atasagun'un emekliliğini istemesiyle boşalan MİT Müsteşarlığı'na kimin getirileceği sorusunu da açıklıklığa kavuşturdu. Adı, bir süredir gündemde olan Müsteşar Yardımcısı Emre Taner'in bu göreve getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. Erdoğan, müsteşarı Dinçer'den MİT Müsteşarlığı'na Emre Taner'in atanmasına ilişkin başbakanlık talebinin, MGK Genel Sekreterliği'ne bildirilmesini de istedi. MİT müsteşarı ataması, hazirandaki MGK toplantısının gündemine de alınacak. Başbakanlığın yazılı olarak bildireceği bu isim, MGK'da değerlendirildikten sonra, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak.

Babacan'a mekan desteği

Öte yandan, Ali Babacan'ın çalışmalarını yürüteceği mekanlar hazırlanmaya başlandı. Babacan, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yine Hazine Müsteşarlığı ve Başbakanlık'ta sürdürecek. Başmüzakerecilik görevi AB Genel Sekreterliği ve Dışişleri Bakanlığı'nı kullanacak. Babacan, müzakere heyetiyle toplantılarını genel sekreterlikte, müzakerelerin tepe sorumluluğunu üstlenecek olan Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile olan çalışmalarını da Dışişleri'nde yapacak. Babacan, müzakereler süresince sık sık Brüksel'e de gidecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber