26/05/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Kazakistan'da...

- Erdoğan ve Kazakistan Başbakanı Ahmedov, başkanlık edecekleri heyetlerarası görüşmeler ve anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Senato Başkanı Abıkayev ile de görüşecek olan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği inşaatına temsili taş koyma törenine ve İş Konseyi toplantısına katılacak.

- Kazakistan Başbakanı Ahmedov, Başbakan Erdoğan onuruna akşam yemeği verecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Syed Iftikhar Hussayin Shah ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric S. Edelman'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Arınç'ın Washington'daki temasları devam ediyor.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, KKTC'de...

- Cumhurbaşkanı Talat ve Başbakan Soyer ile görüşecek olan Şener, Girne Amerikan Üniversitesi'nde mezuniyet törenine katılacak.

5- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İzmir'de ESBAŞ tarafından düzenlenen 2. Uluslararası KOBİ Günleri toplantısı, "Ali Coşkun Hatıra Ormanı"nın ağaç dikim töreni, İzmir Ticaret Odası Meclisi'ne ve Kemeraltı Kültür, Sanat, Eğitim Merkezi açılışına katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Çelik, İzmir'de bazı lise ve ilköğretim okullarının açılışlarını gerçekleştirecek.

7- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 89. Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı için bulunduğu Moskova'dan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda toplantı sonuçları ve temaslarına ilişkin basın toplantısı yapacak.

8- TBMM Başkanı Vekili Pakdil, Kahramanmaraş'tan gelen heyeti kabul edecek.

9- TBMM Genel Kurulu'nda, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni TCK'da değişiklik öngören yasa teklifi ele alınacak.

10- TBMM'de komisyon toplantıları...

- Adalet Komisyonu'nda, İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, Askeri Hakimler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ile memur ve diğer kamu görevlilerinin bazı disiplin cezalarının affı hakkında kanun tasarısı görüşülecek.

- Tarım Komisyonu'nda, Milli Parklar Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifleri ele alınacak.

- Milli Savunma Komisyonu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

- KİT Komisyonu'nda Sümer Holding A.Ş. ve THY'nin hesapları denetlenecek.

11- Siyasi partilerden...

- ANAP Genel Başkanı Mumcu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda güncel konulara ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sünnetçioğlu, genel merkezde basın toplantısı yapacak.

12- Batman'ın Gercüş İlçesi'nde şehit olan Jandarma Er Erdem Demir, doğum yeri Gebze'de toprağa verilecek.

13- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Topçu'nun Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

14- 11. Yerel Medya Eğitim Semineri Adıyaman'da başlıyor.

- Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Adıyaman Valiliği işbirliğiyle düzenlenen seminerin açılış konuşmalarını, Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Gündüz yapacak.

- Etkinlik kapsamında ayrıca çeşitli kurum temsilcileri seminerler verecek.

15- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Kamu İhale Kurumu Başkanı Akkaynak, Birlik Merkezi'nde düzenlenen "Teknik Müşavirlik Hizmetleri" konulu sempozyuma katılacak

16- Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

17- Kara Harp Okulu'nda iki gün sürecek Uluslararası Yönetim ve Askerlik Sempozyumu başlıyor.

18- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini ile iyi niyet mektubu imzalayacak.

- Topbaş, Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile görüşerek ortak basın toplantısı yapacak.

19- Hollanda, Almanya, Fransa ve İsviçre tarafından konulan uçuş yasağı kaldırılan Onur Air, kararın ardından, Antalya'dan Fransa'ya ilk uçak seferini gerçekleştirecek.

20- Fransa'da referanduma doğru...

- Fransa'da yaklaşık 42 milyon kayıtlı seçmen, pazar günkü referandumda AB Anayasası için oy kullanacak.

- Mecliste grubu bulunan partilerden iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP), liberal eğilimli Fransa Demokrasi Birliği (UDF), Sosyalist Parti, Yeşil Parti, referandumda "evet" oyu verilmesi için karar aldı.

- "Hayırcı" kanadın başında Jean-Marie Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, Komünist Parti, aşırı radikal sol partiler yer alıyor.

21- Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 26 Mayıs 2003'de meydana gelen uçak kazasında ölen İspanyol Barış Gücü askerleri, ilçe merkezi ile kazanın meydana geldiği Şahinkaya Beldesi Pilav Dağı'nda düzenlenecek törenlerle anılacak

22- Ankara Valisi Önal, Nallıhan İlçesi'nde incelemelerde bulunuyor.

23- Çin Devlet Konseyi Üyesi Chen Zhili, İstanbul'dan Antalya'ya gelecek.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Konuk Konsey Üyesi onuruna akşam yemeği verecek.

24- Sempozyum...Seminer... Kurultay... Toplantı...Fuar...

- Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Barosu'nun "Siyasal partiler ve demokrasi" konulu uluslararası sempozyumu, Adliye Konferans Salonu'nda başlayacak.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

-"1. Yavru TEMA Kurultayı", Başkent Öğretmenevi'nde başlayacak.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Altınpark Expo Center'daki Banyo, Mutfak, Seramik 2005 Fuarı'nın açılışına katılacak

- Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK ve TMMOB'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda, "20. yılında Türkiye'de özelleştirme gerçeği" konusu ele alınacak.

- Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından İzmir'de düzenlenecek basın toplantısında, akaryakıt sektöründeki gelişmeler değerlendirilecek

- OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, OYAK ve OYAK Grubu faaliyetleri ile ilgili olarak İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- ABD'li ünlü spekülatör ve yatırımcı George Soros tarafından kurulan Açık Toplum Enstitüsü'nün Türkiye Direktörü Hakan Altınay ve Danışma Kurulu Başkanı Can Paker, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- 11. Uluslararası Kojenerasyon, Kombine Çevrim ve Çevre Konferansı İstanbul'da başlayacak.

- Reklamcılık Vakfı ile Reklamcılar Derneği tarafından hazırlanan "TM/Türk Markaları" kitap ve DVD dizisinin tanıtımı amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Turcas Petrol'ün olağan genel kurul toplantısı, İstanbul'da yapılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğiyle, Elazığ'da "Avrupa Birliği'nde Cinsiyet Eşitliği ve Ülkemize Yansımaları' konulu seminer düzenlenecek.

- Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Uğur Ersoy, Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyecek.

- Kent Sempozyumu ile Belediye ve Kamu Hizmetleri Fuarı, Antalya Expo Center'de başlayacak.

- Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Vakfı tarafından düzenlenen "7. Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Kongresi" Antalya'da başlayacak.

- 2. Balkan Türk Kadınları Ortak Meseleleri ve İşbirliği Kurultayı Kayseri'de başlayacak.

25- Başmüzakereci'yi bekleyen konular...

- Başmüzakereciliğe getirilen Devlet Bakanı Babacan, AB ile müzakerelerde, dört grupta, 22 konu başlığı altındaki müzakere konularını yürütecek.

- En kolay konu başlıkları, "Sanayi, Eğitim, KOBİ, İstatistik, Bilim ve Araştırma Politikaları", en zor konu başlıkları ise "Tarım, Çevre, Adalet ve İçişleri, Kişilerin Serbest Dolaşımı, Finansman ve Bütçe, Kurumlar" olarak sıralanıyor.

26- Vergide geçen yılın denetim sonuçları...

- Hesap Uzmanları Kurulu'nun geçen yıl incelemeye aldığı 2,494 mükellefin, devletten 9 katrilyon lirayı kaçırdığı anlaşıldı.

- Denetim sonuçlarına göre, bordro mahkumlarının dışındakiler, kazandıkları her 100 liranın ancak 40.5 lirasının vergisini ödüyor.

27- "Antalya rakısı" yolda...

- Antalya Güçbirliği Holding'in 10 milyon avro sermayeyle kuracağı şirket tarafından, yılda 5 milyon litre rakı, 3 milyon litre votka üretilecek.

- "Antalya rakısı", 2006 turizm sezonunda piyasaya sunulacak.

28- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin ardından.

- Yetkililer, AC Milan ile FC Liverpool arasındaki 2004-2005 sezonu final maçına evsahipliği yapan İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadı hakkındaki görüşlerini açıklayacaklar.

29- Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 4. maçında Fenerbahçe ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

30- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay ile İstanbul Valisi Güler, İstanbul'da Sultanbeyli Spor Salonu'nun açılışına katılacak.

31- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 2004 Türkiye Toplumsal ve Sportif Fair Play Ödül töreni, İstanbul Olimpiyatevi'nde yapılacak.

32- (A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın aday kadrosu, 30. Avrupa Şampiyonası finalleri hazırlıkları için İstanbul'da kampa giriyor.

33- Birinci Süper Futbol Ligi'nde 2004-2005 sezonu 34. ve son hafta maçlarında görev yapacak hakemler, hakem gözlemcileri ve federasyon temsilcileri, Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

34- Sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan 104. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası, başkent Paris'te 2. tur maçlarıyla sürüyor.

35- Fenerbahçe'nin Konyaspor'a "boşu yok".

- Sarı-lacivertliler, yeşil-beyazlılarla bugüne dek yaptıkları 13 karşılaşmayı da kazandı ve rakibine hiç puan vermedi.

- Fenerbahçe'nin toplam 44 golüne, Konyaspor 13 golle karşılık verebildi. - Konya'da yapılan 6 maçta Fenerbahçe 20, Konyaspor 7 gol attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber