2011 Türkiye uyuşturucu raporu yayımlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm dünyada büyük bir sorun olan madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadelede başarılı olabilmek için, yürütülecek faaliyetlerin sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik bakımdan hassas bir şekilde incelenmesi ve bu doğrultuda etkili mücadele yöntemlerin geliştirilmesi gerekmektedir.


RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ


Yapılacak faaliyetlerde, karşılaştırılabilir verilerden faydalanmak suretiyle oluşturulan raporlar çok önemli yer tutmaktadır.

Bu çerçevede, ülkemizde Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin ( EMCDDA ) , Türkiye Ulusal Temas Noktası olan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi ( TUBİM ) koordinesinde yetki sorumluluğu olan çok sayıda kuruluşlardan temin edilen verilerle 2006 yılından bu yana her yıl ?Türkiye Uyuşturucu Raporu? hazırlanmaktadır.

Bu bağlamda, TUBİM koordinesinde ilgili kurumların katkılarıyla 2010 yılı verileri kullanılarak hazırlanan ?Türkiye Uyuşturucu Raporu 2011? 26.03.2012 tarihinden itibaren www.tubim.gov.tr ve www.kom.gov.tr adreslerinde yayınlanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber