Tatvan'da okullara kar tatili

Haber Giriş : 27 Mart 2012 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Van'da kar ve sis yüzünden trafik aksarken, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Bir haftadır bahar havasının devam ettiği Van ve Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı, şehir merkezlerini beyaza bürüdü. Deprem bölgesi Van'da sis ve kar yüzünden şehiriçi trafik aksadı. Tatvan'da yoğun kar yağışından dolayı merkez ve köylerde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

BİTLİS'TE YARIM METRE MART KARI YAĞDI

Bitlis'te günlerdir devam eden güneşli hava, dün akşamdan itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Kış boyunca oldukça etkili olan kar yağışı birkaç gündür yerini güneşli havaya bırakmıştı. Ancak dün akşam başlayan yağışla kar kalınlığı yaklaşık yarım metreyi buldu.

Mart ayının dert ayı olduğunu ifade eden vatandaşlar, "İnşallah bu yılın son karı olur" derken; Karayolları ekipleri ana yollarda, Özel İdare ekipleri köy yollarında, belediye ekipleri ise mahalle ve caddelerde karla mücadeleyi sürdürüyor. Emniyet yetkilileri ise sürücülere trafiğe zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bitlis Valiliği, dün itibarı ile kapalı olan köy yolu sayısının 11 olduğunu ancak son yağan kardan dolayı bu sayının arttığını bildirdi.

DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber