Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2012 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Kastamonu, Van, Ağrı, Hakkari, Erzurum ve Kars çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin altında seyredecek.

RÜZGAR: Ülkemizin batı kesimlerinde kuzeyli, güneydoğu kesimler ile zamanla Marmara'da güney ve güneybatılı, yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s)olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege Kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Bilecik çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ile zamanla Manisa, Uşak, Afyon ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, sabah saatlerindensonra Hatay çevreleri ile zamanla Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri, Burdur, Isparta, Adana, Osmaniye ve K. Maraş çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Konya, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: AZ bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Malatya, Elazığ, Bİngöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde G.Antep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber