Çalışanların sadece yüzde 8'i SGK yönetiminden memnun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK'dan Çalışanlar Memnun Değil

Türk Büro-Sen tarafından çalışanlarının memnuniyetin belirlemek amacıyla 37 ilde 3 Bin 249 SGK çalışanı ile yapılan anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre çalışanların yüzde 8'i SGK yönetiminden memnun. Çalışanların Yüzde 86'sıSGK yönetimini adaletli olmadığını düşünüyor.

Çalışanlar Mutsuz

Ankete göre SGK çalışanlarının %70.5'i, kurumlarında ayrımcılığa uğradıklarını ifade ediyor. SGK'nın çalışanlara adil davranmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 86.6 Kurum çalışanlarına yöneltilen ?SGK Yönetiminden memnunmusunuz?? sorusuna memnunum diyen çalışanların oranı ise sadece yüzde 8. Çalışanların yüzde 90'nı da mevcut yönetim göreve devam ederse haklarının alacaklarını düşünmüyor

Çalışanlar Haksız Atamalardan Rahatsız

Ankette çalışanları rahatsız eden konulardan birisinin de haksız atamalar olduğu ortayaçıktı. SGK'daki ?Vekaleten Yapılan Görevlendirmelerde Liyakat ve Birikime Dikkat Ediliyor mu?? şeklinde kisoruya çalışanların yüzde 91.1'i hayır yanıtını verdi. SGK çalışanlarının yüzde69'u Görevde Yükselme ile ilgili mevzuatta zaman zaman değişiklik yapılmasının kadrolaşmaya yönelik ve artniyetli olduğunu düşünmekte.

SGK çalışanlarına göre; Merkez Müdürlüğü kadrolarına sınavsız olarak yapılanatamaların yüzde 45.7'si kadrolaşmaya yönelik olduğunu düşünüyor. Merkez Müdürlüğü atamalarının ?Hak Gaspı?olduğunu düşünen SGK memurlarının oranı yüzde 20.1, ?Etik Dışı? olduğunu savunanların oranı ise yüzde 24.1 Memurların sadece yüzde 10.1 hak edenkişilerin atandığını düşünüyor.

Atama ve Terfilerde Siyasetçi Etkisi

Ankete göre kurumdaki atamalarda ve terfilerde; siyasetçilerinin etkin olduğunu düşünen memurların oranı %20.9. Yüzde8.9'u yandaş sendikanın müdahale ettiğini yüzde 14.4'ü de Üst Yönetim'in atamaları yaptığını düşünüyor. Çalışanların yüzde 55.8'si ise üçlü bir saçayağı şeklinde siyasetçi-yandaş sendika- SGK yönetiminin birlikte karar verdiğini düşünmekte.

Anket sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ? 74 Milyon vatandaşın sosyal güvenliğinden sorumlu, onlarasosyal güvenlik sağlamak gibi zor bir görevi olan Türkiye'nin en büyük kurumune yazık ki çalışanlarının haklarını düşünmüyor. Anketimizi de ortaya çıkan tümsonuçlarda bu durumu net bir şekilde özetlemektedir. Umarız SGK yönetimiçalışanların bu feryadını duyarda artık gerekli tedbirleri alır. Çalışanlarınıda koruyan, onlara da hizmet eden bir kurum olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber