Eğitim- Bir Sen'den Adıyaman'a Üniversite için imza kampanyası

Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir Sen) Adıyaman Şubesi tarafından "Adıyaman'a Üniversite İstiyoruz" imza kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da kampanyaya destek vererek imzasını attı.

Eğitim-Bir Sen tarafından organize edilen kampanya Demokrasi Parkı'nda start aldı. Kampanyaya start verilmeden önce belediye halkoyunları ekibi folklor gösterisi yaptı. Folklor gösterisi sonrası Memur-Sen Adıyaman Başkanı Gaffari İzci, "Adıyaman'a üniversite kurulması halinde eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. YÖK ve benzeri kurumların 40 bin nüfuslu illere bile üniversite açılmasına ses çıkartmazken bugün yeni açılacak üniversitelere tavır koymalarını kınıyoruz. Bugün buradan hükümete, başbakana ve milli eğitim bakanına verdikleri sözleri hatırlatıyor ve bu sözlerinin arkalarında durmaya davet ediyoruz. Adıyaman daha fazla mağdur edilmemelidir. Adıyaman'ın artık sabrı kalmamıştır. Hak ettiğimiz bu üniversite, daha fazla geciktirilmemelidir" dedi.
İmza kampanyasına destek veren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman'ın üniversiteyi hak ettiğini belirtirken, ildeki bulunan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları kampanyaya katılarak destek oldu. Adıyaman merkezde başlatılan kampanyanın bir hafta süreceği ve ilçelerde de sürdürüleceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber