Belediye Başkanının öldürülmesi terör olayı değil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Atakent Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın bombalı saldırı sonucunda öldürülmesinin terör olayı olmadığını bildirdi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çalışkan, bir gazetecinin Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın bombalı saldırı sonucunda ölmesi ile ilgili sorusuna, "Mersin'deki olayla ilgili bize intikal eden şu andaki bilgiler. bunun bir terör olayı olmadığı, oradaki çıkar ilişkisiyle ilgili olabileceği, yerel makamlar tarafından değerlendirilmektedir. Jandarmayla birlikte bizim arkadaşlarımız da çalışma yapmaktadır. En kısa sürede failleri belirlenecektir" diye cevap verdi.

Bir başka gazetecinin, bir öğrencinin Nazım Hikmet'in şiirini okuduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı iddiasını hatırlatarak gözaltı gerekçesini sorması üzerine Çalışkan, kimin, ne şekilde nasıl gözaltına alınacağının kanunlarda belli olduğunu kaydetti. Yargı mensuplarına trafik ceza yazılmaması yönündeki genelgeyi hatırlatan bir gazetecinin bu konuda yeni bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine ise Çalışkan, "Çalışmalar ilgili kurumlarla devam ediyor. Şu anki uygulamaya göre sadece tespit tutanağı tutuluyor" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber