Bilgisayarı servise vermeden donanım raporunu isteyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, servise giden bilgisayarların orijinal parçalarının sökülerek başka amaçlarla kullanılması riskini önlemek için, teknik destek uzmanından donanım raporu istenmesi gerektiğini belirtiyor.

Arızalanan bilgisayarlarını servislere bırakan pek çok vatandaş, bilgisayarının orijinal parçalarının değiştirilmesi veya içeriğinin çalınması korkusu yaşıyor. Hemen her kişisel bilgisayar kullanıcısının başına gelen ?bilgisayarımı güvenli bir tamirciye barakayım' telaşı donanım raporu ile son bulacak. Bursa'da faaliyetini sürdüren Pratik Servis uzmanları, bireysel bilgisayar kullanıcılarına, karşılaşabilecekleri zararları önlemek amacıyla, servise alınacak bilgisayarın donanım raporunu teknik destek uzmanından istemelerini tavsiye etti.

?BU RİSK HER ZAMAN VAR?

Pratik Servis Kurucusu Ünal Kuru, bu konuda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, ?Bilgisayarı servise alınan bireysel kullanıcılar, teknik hizmet sektöründe yetki sahibi olmayan firma ve kişilerin verdikleri zararlar konusunda dikkatli olmalı. Özellikle, orijinal parçaların izinsiz sökülüp yerine kalitesiz ürünlerin konulması riski her zaman vardır.? şeklinde konuştu.

Servis olarak bu gibi durumlarda yapılması gerekenler ile ilgili bireysel kullanıcıları yönlendirdiklerini anlatan Ünal Kuru, ?Bilgisayar sahipleri servise alınacak ürünün donanım raporunu servis yetkilisinden istemeliler. Bilgisayarını teslim aldıklarında, sorunun giderilip giderilmediğini öğrenmek için, teknik destek uzmanın önünde test edip performans ölçümü yapmalılar. Ayrıca ilk donanım raporu ile karşılaştıracakları yeni bir donanım raporunu da talep etmeyi unutmamalılar.? dedi.

Bu tür durumların özellikle garanti dışı cihazlarda sıklıkla yaşandığını ifade eden Ünal Kuru, yapılması gerekeni şöyle özetledi: ?Kullanıcılardan bu konuda sık şikayetler alıyoruz. Bursa'da özellikle sanayi kuruluşları çalışanlarına yönelik bu tip uyarılarımız oluyor. Servis, bu sorunu müşterinin gözü önünde çözmeli; müşteriye işletim sistemi ve donatım parçaları ile ilgili bilgileri vermelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber