KESK, tasarıyı protesto için Meclis'e yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı Meclis'e yürüyerek protesto etti.

Başbakanlık önünde toplanan KESK üyelerinin eylemi gergin başladı. Polis ekipleri, Meclis'e yürümek isteyen grubun önünü kesti. Eylemciler yolun açılması için sloganlar atttı, sendika temsilcileri de polisle pazarlık yaptı. Kısa süreli gerginliğin ardından polis, grubun Meclis'e yürümesine izin verdi. 'Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmaz' dövizleri taşıyan grup, kortej eşliğinde Meclis'e hareket etti. Çevik kuvvet ekipleri, grubun yolu kapatmaması için eylemcilerin yanından zincir oluşturarak yürüdü.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, hükümetin 4+4+4 kademeli eğitim sistemini Meclis'te ve dışarıda şiddet uygulayarak yasalaştırdığını ileri sürdü. AK Parti'nin milyonlarca kamu emekçisini ilgilendiren 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nu Genel Kurul'a getirdiğini belirten Tombul, ?12 Eylül 2010 anayasa değişikliğinden sonra yapılması gereken yasal düzenleme hükümet tarafından geciktirildiği için kamu emekçileri ve emeklileri ilk kez 2012 Ocak ayından bugüne maaşlarını zamsız almaktadır.? dedi.

Yasayı çıkarmaya yönelik bu dayatmadan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan İsmail Hakkı Tombul, tasarının, kamu çalışanlarının beklentilerine uygun biçimde çıkması için geri çekilmesi gerektiğini söyledi. KESK Genel Sekreteri Tombul, evrensel standartlara uygun yeni bir yasanın birlikte yapılması çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından Meclis önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber