Gümrük diyorki, tüm kamu kurumları bana uysun... Bakan Faruk Çelik konuyu çözmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; merkezi memur yerleştirmesinden çıkarak sistemi bozduğu yetmiyormuş gibi, şimdi de sözlü sınav tarihini değiştirmeyerek, 2012/1 KPSS yerleştirmelerindeki kadroların boş kalmasına neden olacak... Daha önce sözlü sınav tarihini değiştirmesi önerilmesine rağmen, Bakanlık yetkilileri "Bizim yedek adaylarımız olacak. Boş kadromuz olmaz" diyerek, öneriye karşı çıkmaktadırlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, ÖSYM'nin yürüttüğü merkezi memur yerleştirmesinden çıkması büyük bir hataydı. Sözlü sınav yapması ikinci büyük bir hataydı. Bunları daha önce detaylı olarak açıklamıştık.

Ancak, Bakanlık şimdi başka büyük bir hataya imza atmaktadır. Bakanlık sözlü sınav tarihi ile 2012/1 KPSS yerleştirme takvimini çakıştırmıştır. Oysaki 2012/1 KPSS yerleştirme takvimi Ocak ayında ilan edilmişti. Gümrükten beklenen planlamasını buna göre yapmasıydı.

Şimdi aynı adaylar hem Gümrük sözlüsüne girecek hem de 2012/1 KPSS tercih işlemlerine katılacak. Zira, gümrüğün sözlü sınavları 15 mayıs ila 25 Haziran arasında, 2012/1 KPSS yerleştirme işlemleri ise 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yedek aday ilan edeceği için kadroları boş kalmayacaktır. Ancak bu adayların bir kısmı her halükarda 2012/1'de tercih yapacağı için 2012/1'deki bazı kadrolar boş kalacaktır.

Bu sorunu çözmek amacıyla adayların önerisini 30 Mart 2012 tarihinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının dikkatine sunduk. Ama onlar, bizim yedeklerimiz var diğer kurumlar düşünsün demektedirler. Üstelik bunu arayan forum üyelerimize de söylemişlerdir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Sayın Hayati Yazıcı ile görüşüp, konuyu tüm adayların yararına olacak ve tek bir kadronun dahi 5 ay daha boş kalmasına neden olmayacak şekilde çözüme kavuşturması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber