Eğitim-Sen'den 210 bin dava...

Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay'ın anadilde öğrenim hakkını savunduğu için kapatılmasını istediği Eğitim-Sen, kararı mitinglerle protesto ederek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) hakkını aramaya devam edecek.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Yargıtay kararına karşı Eğitim-Sen'in yapacaklarını açıkladı:
Kapatılmış değiliz: Öncelikle, kamuoyunda Eğitim- Sen'in kapatılmış olarak gösterilmesi yanlış. Hukuksal ve örgütsel alanda olanaklar sonuna kadar kullanılacak.
210 bin dava: AİHM'ye başvurup, kararın uygulanmasını önlemek için 'ihtiyati tedbir' isteyeceğiz. 210 bin üye tek tek tazminat istemiyle AİHM'ye gidecek.
Bugün Meclis'e yürüyüş: Yarın (bugün) Kızılay'da toplanarak Meclis'e kadar yürüyeceğiz. Burada CHP'li 25 kadar milletvekiliyle görüşülecek.
Karartılmış ampul: 1 Haziran'da da AKP Genel Merkezi önüne 'karartılmış ampul' bırakılarak ve aynı gün tüm Türkiye'de AKP il başkanlıkları önünde de basın açıklamaları yapılarak tepkilerimizi sürdüreceğiz.
Demokratik Türkiye mitingleri: 4-5 Haziran'da 'Örgütlü Toplum, Demokratik Türkiye' gündemli olarak Türkiye çapında Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Van, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da miting yapılacak.
Yargıtay'ın gerekçeli kararını yazmasının ardından davaya ilk mahkemesinde devam edilecek. Mahkeme, kararı tebliğ ettikten sonra duruşma tarihi belirleyecek. Dava eylüle, yani yeni adli yıla kalabilir.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber