Kozan'daki 'gizli kulak' iddiası herkesi tedirgin ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Kozan ilçesinde kimliği belirsiz bir kişinin kayıt ettiği gizli ses kayıtları tedirginliğe yol açtı.Bir gazete, kendine ulaştırılan ses kayıtlarını yayımladı, kaymakamlık, kayıtlardaki iddialar üzerine Devlet Hastanesinde yaşandığı ileri sürülen taciz olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Ancak, bugüne kadar kimsenin doktor hakkında tacizden dolayı şikayetçi olmadığı ortaya çıktı. Meçhul kayıtçının bugüne kadar kimleri kayıt altına aldığı ise bilinmiyor.

Kozan'da yerel yayın yapan bir gazete, "Devlet hastanesinde neler oluyor" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, Devlet Hastanesinde görevli doktor Ş.Ş.'nin stajer bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Hastanede görevli kişiler arasında konuşulan bu konu, meçhul bir kişinin kayıtlarıyla gün yüzüne çıktı.

Kaymakamlık, gizli kayıtlarla ortaya çıkan olay üzerine doktor Ş.Ş. hakkında soruşturma başlattı. Üroloji Uzmanı Ş.Ş., bunun üzerine emekliliğini istedi. Ancak, bugüne kadar Devlet Hastanesinde yaşanan taciz olayından dolayı kimsenin savcılığa veya sağlık grup başkanlığına şikayette bulunmadığı belirtildi.

Hastanede çalışanlar arasında konuşulan taciz iddialarıyla ilgili gizli ses kayıtları ise dikkat çekiyor. Gazete, gizli kayıt edilmiş ses kayıtlarını şahısların isimleri vererek tek tek yayımladı. Gizli kayıtları da Devlet Hastanesinde başhekim yardımcılığından alınan N.Y.'nin yaptığı ileri sürülüyor.

Sağlık Sen Kozan Temsilcisi Çağlar Çoban, hastanede yaşandığı ileri sürülen taciz olayının açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar kimsenin adı geçen doktordan şikayetçi olmadığını kaydeden Çoban, "Hastanedeki herkes tedirginlik yaşıyor. Çünkü gizli yapılmış ses kayıtlarının başkalarına dinletildiğini duyduk." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber