Dinçer: Halkımız, Milli Eğitim Bakanlığı'na güvenmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla ilgili, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz eğitim sisteminde yeni sorunlar çıkarmaksızın, bu kanunun öngördüğü değişikliklere uyum sağlayacak potansiyele sahibiz. Bu açıdan halkımız rahat olmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapasitesine ve potansiyeline güvenmeli.'' dedi.İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, yeniden yapımı tamamlanan 22 okulun açılışı törenle yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Ömer Dinçer, bir ilin yöneticilerinin eğitime önem vermesinin o ilin eğitim sorununu ortadan kaldırdığını söyledi. ''İstanbul'da eğitimin niteliğini artıracak pek çok tedbiri almaya başladık'' diyen Dinçer, derslik eksikliği yüzünden sınıfların kalabalık oduğunu belirterek, ''Geçen hafta TBMM'de yasasını çıkardığımız '4+ 4 +4' diye bildiğimiz düzenlemeyle de yine derslik sayısının yetip yetmeyeceğine ilişkin tartışma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim sisteminde yeni sorunlar çıkarmaksızın bu kanunun öngördüğü değişikliklere uyum sağlayacak potansiyele sahibiz. Bu açıdan halkımız rahat olmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapasitesine ve potansiyeline güvenmeli.'' diye konuştu.

Dinçer, okul öncesi eğitimde derslik ihtiyacının olmayacağını aktarak, orta öğretimde derslik sıkıntısının halen olduğunu ve eğitimin 12 yıla çıkmasıyla derslik ihtiyacının artacağını kaydetti.

Önümüzdeki yıldan itibaren ilköğretimden orta öğretime geçişte, yüzde 100 okullaşmanın sağlanacağını belirten Dinçer, "Tüm orta öğretim alanında yüzde 100 okullaşmaya ulaşma süremiz 4 yılı kapsayacak.'' dedi. Eğitimdeki fiziki altyapının tamamlanması için yeni yöntemleri uygulamaya başlayacaklarını anlatan Dinçer, okul kiralama ve kamu özel ortaklığı yöntemleriyle okul ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

'Okullar Hayat Olsun' projesinden de bahseden Dinçer, okulların mahalle sakinlerine açılacağını ifade etti. Dinçer, "Okul bahçeleri yeşil alan olarak düzenlenecek. Okul bahçelerinin çevresi yüksek duvarlarla çevrilecek. Eğer biz el ele verirsek aşamayacağımız hiçbir sorunumuz yok. Türkiye'deki çocuklarımızın küresel düzeyde rekabet edebilir bilgi ve yeteneklere sahip olmasını istiyorsak, bu ülkedeki çocuklarımızın bir tarih bilincine, toplum sorumluluğuna ve şuuruna, temel değerlerimize sahip çıkmaya dair bir eğitime sahip olmasını istiyorsak, el ele vereceğiz ve ülkemizi geleceğe taşıyacağız.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber