09/04/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ile Topkapı Sarayı'nı ziyaret edecek. Gül, Bolkiah onuruna Adile Sultan Sarayı'nda öğle yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Gül, ABD'li senatörler John Mccain ve Joe Lieberman ile beraberlerindeki heyeti kabul edecek. (10.30/13.00/16.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin'deki temaslarını sürdürüyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ?Anadolu Ajansı 100. Yıl Vizyonu ve Yeni Kurumsal Kimlik Tanıtım Programı?na katılacak. (11.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka ve Avusturyalı gazetecileri Ortaköy'deki ofisinde kabul edecek. (16.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Polis Akademisi tarafından Büyük Stüdyo'da düzenlenen 'Aile İçi Şiddet ve Polis' konulu sempozyuma katılacak. (09.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Polatlı'da hayvancılıkta uygulanacak yeni teşviklerle ilgili açıklama yapacak. (12.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, parti genel merkezinde yapılan eğitim toplantısının açılışında konuşacak. (10.00)

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanıyor.

12 Eylül askeri darbesinde, Hazinedeki 170 ton altın kayboldu (Özel)

Demokrasiyi yaralayan, milyonlarca insanı mağdur eden darbeler, ekonomiye de büyük zarar veriyor. Sadece tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat'ın ekonomiye faturasının 300 milyar dolar olduğu belirtiliyor. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde ise Hazine'de bulunan 170 ton altının kaybolduğu ileri sürülüyor. Dönemin Genelkurmay Başkanı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kaybolan altınlar gündeme geldi. Müdahil avukatları, altınların nerede olduğuna ilişkin Merkez Bankası'na sorulmasını istedi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki köprünün çökmesi sonucu kaybolan 14 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde; 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları 38. kez hakim karşısına çıkacak.

KCK ana davası Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak. (10.00)

Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

Avrupa Halter Şampiyonası, Antalya'da başlayacak. İlk günde bayanlar 48 kiloda Nurdan Karagöz, erkekler 56 kiloda Gökhan Kılıç ile Sedat Artuç podyuma çıkacak. (17.00)

Spor Toto Süper Lig'in fikstür çekilişi İstanbul'da yapılacak. Çekilişte, ?Süper Final Şampiyonluk Grubu' ile ?Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nun maçları belirlenecek.( 11.00)

Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi - Fenerbahçe ile Kayseri Kaski - Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelecek. (18.30/19.00)

TFF 1. Lig'in 29. haftası Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasıyla tamamlanacak. (19.00)

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisine Mersin ve Kayseri'de devam edilecek. Bugünkü maçlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe ve Kayseri Kaski-Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelecek. (18.30-9.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber