Başbakan Erdoğan: Kimse bu süreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması ile ilgili, ''Kimse bu süreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez, bir intikam hırsı olarak ele alamaz. Sürecin sadece demokratik parlamenter sistemlerin gereği olan bir süreç olması, bunun böyle bilinmesi gerekir'' dedi.

Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 28 Şubat Soruşturması'ndaki gözaltıları ve muhalefetin eleştirilerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bunun, 12 Eylül referandumunda kabul edilen 26 maddelik anayasa paketiyle kendini bulan ve halkın kendilerinden talebi olan sürecin neticesi olduğunu söyledi.

Soruşturmanın; sivil iradenin, yasal sürecin işletilmesine, çalıştırılmasına yönelik bir adım olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şu anda bu süreç işlemektedir ve temenni ederiz ki bu süreç en kısa zamanda neticelendirilsin. Şunun bilinmesini özellikle hatırlatmak isterim; kimse bu süreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez, bir intikam hırsı olarak ele alamaz. Sürecin sadece demokratik parlamenter sistemlerin gereği olan bir süreç olması, bunun böyle bilinmesi gerekir. Temenni ederim ki kısa sürede neticelenerek, adalet yerini bulur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber