Arınç'tan il olmak isteyen İnegöllülere kötü haber

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın İnegöl ilçesinde ağız ve diş sağlığı merkezinin temelini attı. Arınç, il olmak istediklerini söyleyen İnegöllülere Süleyman Demirel'i hatırlattı. Demireli'in gittiği her ilçeye plaka verdiğini belirten Arınç, önceki hükümetlerin yaptığı gibi oy için kimseye tutamayacakları sözü vermeyeceklerini söyledi.

İnegöl'de Alanyurt Mahallesi'nde yapımına başlanan ağız ve diş sağlığı merkezinin temel atma törenine Arınç'ın yanı sıra Vali Şahabettin Harput, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Bülent Arınç, İnegöl'ün Türkiye'de gurur duyulan bir ilçe olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 2011 büyüme rakamlarının yüzde 8,5 olduğunu hatırlatan Arınç, şunları kaydetti: "Dünyada iki dev var. Çin ve Türkiye. 200 ülke içinde rekor kırıyor. Avrupa ülkeleri global krizin içinde. 5 hükümet istifa etti. İşsizlik yüzde 18'lerde. Maaş ödeyemez hale geldiler. İşçiler toplu sözleşme yapamıyor. Türkiye 8,5 büyüyor hamd olsun. Memur maaşını zamanında alıyor. Çalışan işçiler ücretlerini alıyor. Ulaştırmada, sağlıkta, enerjide, dış politikada iyiyiz. Yeniden güçlü ve büyük Türkiye'yi görüyoruz. Bu istikrarın bir sonucudur."

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in İnegöl'ün il olması yönündeki talibini hatırlatan Arınç, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vaatlerini hatırlattı. Arınç, şunları dile getirdi: ?Biz başkalarına benzemeyiz. Sayın Demirel çok güçlü bir politikacıydı. Her seçimden önce Türkiye'yi dolaşırdı. İl olma vaadinde bulunurdu. İnandırıcı olsun diye plaka numarası bile verirdi. İskenderun'a gitti, 91 numarayı verdi. Alanya'ya 102 düştü. Rivayet odur ki sözünü 'Bu sözümün altını çizin' derdi. İki seçim geçerdi, plakalar elde kalırdı. 6 defa gidip 7 defa gelmesi ondandır. Vatandaşlar der ki, 'şu gün geldin 102'yi verdin şu gün 85 dedin. Bu sözün altını çizin derdin. Ne oldu Baba bize hala o sözlerin'. Demirel ise 'Şimdi de üstünü çizin.' iye karşılık verirdi. Hüseyin Şahin umarım benden Demirel'in yaptığını beklemiyorsun.?

AK Parti'nin bu tür vaatlere ihtiyacı olmadığının altını çizen Arınç, şöyle devam etti: ?İnegöl'ün il olma konusunda hiçbir eksiği yok. Sadece tabelası eksik. Benden il olmayı beklerler. Bir yeri il yapma işi hükümetin işidir. Benim ondan sonra haberim olur. Benim 10 seneden beri bildiğim Başbakanımız'dan öğrendiğim bir şey var. 'Yeni il yapmayı düşünmüyoruz'. Bu söz devam etti. Bizim kamu yönetiminden başladığımız şey yerel yönetimlerin güçlenmesidir. Belediyeler, büyükşehir belediyeleri güçlendirilmeli.?

Arınç, daha sonra İnegöl Belediyesi tarafından hizmete sokulan Alanyurt himet binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada kısa bir konuşma yapan Arınç, hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Bülent Arınç, kurdele kesiminin ardından günün anısına bir çam ağacı dikti, kütüğe çivi çaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber