Bakan Eroğlu, proje karşılığında 5 çocuk istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, uygulanacak ceviz projesi karşılığında Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yaşayanlardan 5 çocuk yapmalarını istedi. Eroğlu, "Şimdi Başbakanımızın sözünü tutuyosunuz değil mi? Başbakanımız 'en az üç' diyor. Ama Giresun'da Nurettin Bey ve vekillerimizle karar aldık. Hedef en az beş. Biraz artırdık." dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Giresun İl Teşkilatı'nın 4. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Giresun'a geldi. Eroğlu, ilk olarak Giresun Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik girişinde bulunan 370 yıllık ağaç gövdesini inceleyen Eroğlu, daha sonra bir süre Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile görüştü.

Ziyarette Vali Şahin, Bakan Eroğlu'na gemi maketi ile fındık hediye etti.

Daha sonra Bakan Eroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile koordinasyon kurulu toplantısı yaptı. Burada konuşan Eroğlu, Giresun'a yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu, toplantının ardından, Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Burada konuşan Eroğlu, "Türkiye'deki okulları çiçek gibi yapacağız. Okullar çiçek gibi olacak. Bazen biz dev sulama tesislerini, barajları, göletleri yapıyoruz. Ama okullarımızı ihmal ediyoruz. Dolayısıyla biz bu sene Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir projeye imza attık. 'Okullar Hayat Bulsun.' Yavrularımızın yeşil alanlara ihtiyacı var. Teneffüse çıktıklarında dinlenecekleri, oksijen alacakları güzel mekanlara ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye'deki okulları çiçek gibi yapacağız. Okullar çiçek gibi olacak. Böyle bir çalışmayı başlattık. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak dağları bayırları ağaçlandırmıyoruz. Artık karar aldık. Sadece okullar değil, camiler, mabetler, yol kenarlarını, hastane avlularını da ağaçlandıracağız. Muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Şu ana kadar 7 bin 500 kilometre karayolu ağaçlandırdık. Binlerce hastane avluları, mabetlerin, hatta kililere varıncaya kadar ağaçlandırdık. Ama bunları yeterli görmüyoruz. Bizim zaten büyük bir ağaçlandırma seferberliğimiz var.

Bu yıl sonuna kadar 23 milyon dekarlık alanı ağaçlandıracağız. Türkiye'nin yeşillenmeye, ağaçlandırmaya ihtiyacı var. Bunu gerçekleştiriyoruz."

Konuşmasının ardından, Bakan Eroğlu, Orman Haftası münasebetiyle düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi, ardından okul bahçesine fidan dikti.

Bakan Eroğlu, törende, bir süre Giresun Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri ile görüştü. Eroğlu'na, yöneticiler isminin yazılı olduğu "28" numaralı bir forma hediye edildi.

Bakan Eroğlu, tören ardından, Giresun İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan Konservatuvar binasının açılış etkinliğine katıldı. Binanın açılışını yapan Bakan Eroğlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve ilgililerden bina hakkında bilgi aldı. Ziyaretleri ve yeraldığı programların ardından Eroğlu, bir düğün salonunda yapılan AK Parti Giresun İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Eroğlu, Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri içme suyu atılımlarından da bahsetti. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de pek çok şehirde susuzluk vardı. Tam 48 ile içme suyu götürdük. Susuzluk hakikaten büyük bir sıkıntı. İnşallah geri kalan illerin de su sorununu kökten çözeceğiz. Bunu çözerken de uzun yıllar sıkıntı yaşanmamasını sağlıyoruz. Tıpkı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi."

EROĞLU, GİRESUNLULAR'DAN 5 ÇOCUK İSTEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, uygulanacak ceviz projesi karşılığında Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yaşayanlardan 5 çocuk yapmalarını istedi.

Eroğlu, "Bilhassa Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk'taki bölgeyi çeviz üretim alanı haline getireceğiz, buna kararlıyız. Bu bölgelerde yapacağımız projelerin bütün masrafı bakanlığımıza ait, geliri sizlere ait. Yalnız orada şöyle bir usul yapacağız. Tabiki beşten fazla çocuğu olanlara üç katı fazla vereceğiz. Şimdi Başbakanımızın sözünü tutuyosunuz değil mi? Başbakanımız 'En az üç' diyor. Ama Giresun'da Nurettin Bey ve vekilerimizle karar aldık, hedef en az beş. Biraz artırdık. Afyonkarahisarı'n da Giresun ile bir manevi bağı var. Bildiğiniz gibi Afyohkarahisar'da Giresun Şehitliği var. Bu vatanı kurtarmak için Giresun'dan kahramanlar gelmişler, İstiklal Harbi'nde orada canlarını seve seve feda etmişler. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlara minnet ve şükran borçluyuz. Ben Afyonkarahisar'da hedefi en az beşe çıkardım. Belediye Başkanımız geçen gün diyormuş ki nikah kıyarken, bakan tarifesi mi istiyorsun, Başbakan tarifesi mi?" diye konuştu.

Genel kurulda Bakan Eroğlu, Giresun'da 3 dönem ilçe başkanlığı yapan partililere plaket verdi. Eroğlu, genel kurulun ardından karayolu ile Samsun'a gitmek üzere Giresun'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber