Avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş kolaylaşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde Adalet Sarayı'nın açılış törenine katıldı.

Bakan Ergin burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok önemli değişim süreci yaşandığını belirterek, "Bu gelişim ve değişimin ana dinamiği adalet ve güven veren yargı sistemidir. Gerek yerli sermaye, gerek yabancı yatırımcı bu ülkede taş üstüne taş koyacaksa önce temelini atacağı Türkiye topraklarında güven veren bir adalet var mı, yok mu ona bakıyor. Bu açıdan ülkemizin kalkınmasının en temelinde inşa etmeye çalıştığımız güçlü ve güven veren bir adalet sistemimiz var" diye konuştu.

Son 10 yılda Türkiye'nin adalet hizmetleri alanında önemli adımlar attığını kaydeden Bakan Ergin, "Yapılan çalışmalar ile birlikte yargı çalışanlarındaki eksiklerler de giderildi. Halen bazı eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Çalışan sayısını artırmak için önemli gayretler sarf ediyoruz. Ama hakim ve savcı sayısı hakkında arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçişi kolaylaştıran bir takım düzenlemeler yaptık. İnşallah bu düzenlemeler önümüzdeki 3 yada 4 ay içerisinde meyvesini vermeye başlayacaktır. Kısa süre içerisinde hakim, savcı ihtiyacını karşılayacak ve bu açığı kapatacak önemli sonuçları beraberce göreceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber