Vekiller de 'mobbing' mağduru

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MOBBİNGLE Mücadele Derneği tarafından düzenlenen 'Mobbingin önlenmesinden siyasetin rolü' konulu sempozuya iktidar ve muhalefet milletvekilleri katıldı. Vekilleri de mobbing mağduru çıktı.

Eşim kapalı diye işten atıldım

AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk ÖZDAĞ: Üniversitede öğretim üyeliği yaparken mobbing nedeniyle işten atıldım. Muğla Üniversitesi'nde görev yapıyordum. Eşim Kuran Kursu hocası, dolayısıyla başı kapalı. Ziyaret için fakülteye gelmiş, içeri almamışlar. Rektör haber yollamış; 'Başını açsın öyle girsin' demiş. Eşimi başörtülü olarak içeri aldım ve işsiz kaldım. 2 yıl 2 ay evime ekmek götüremedim. Mahkeme kararıyla okula döndüm bu kez Danıştay yürüyüşüne katılmadım diye 2006'da bir kez daha atıldım. O dönemde çocuklarım üniversite sınavına girecekti. Moralleri bozulmasın diye her sabah evden işe gidiyormuş gibi çıktım, sokaklarda gezdim. O dönem kimse aramadı. Milletvekili seçildim, herkes beni aramaya başladı. Meğer ne çok akrabam varmış!

Meclis'te mağdur oluyoruz

CHP Ankara Milletvekili Aylin NAZLIAKA: İktidar partisi Meclis'te bize mobbing uyguluyor. Meclis kürsüsünde konuşan muhalefet milletvekillerine iktidar partisi sıralarından sürekli laf atılıyor. Kürsüde itmeye varan fiziksel şiddet uygulanıyor. Son örneklerini 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili düzenleme görüşülürken de yaşadık. Bu da bir psikolojik tacizdir. İktidar sayısal çoğunluğu üzerinden Meclis'te bize mobbing uyguluyor.

Daniskası üniversitelerde

MHP Kütahya Milletvekili Alim IŞIK: Rektörlük hariç üniversitedeki akademik kadroların tümünde görev yapmış biriyim. Maalesef mobbingin daniskası üniversitelerde yaşanıyor. Ben şahsen kimseye mobbing uygulamadım, kimse de bana yapmaya cesaret edemedi. Ancak kariyerin sınavlarla belirlendiği kurumlarda mobbing olmaması imkansız. Kendi çocuklarımı mobbinge maruz kalmasınlar diye üniversitede çalışmaktan ben alıkoydum. Mobbing toplumun ekonomik ve ahlaki olarak gerilemesinden kaynaklanıyor.

Maliye'de çok olay inceledim

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY: Mobbingin önlenmesinde TBMM'ye çok iş düşüyor. Türkiye'de çalışanların çoğu sürekli mobbinge maruz kalıyor ama farkında değil. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nda defterdar olarak görev yaptım. Yüzlerce soruşturma açtım, sayısız mobbing olayını inceledim. Kamuda durum özel sektöre göre biraz daha iyi. Ancak özel sektörde çalışanların geleceği patronun iki dudağı arasında. Yeni anayasa yapılırken mobbing konusunda mutlaka bir düzenleme yapılmalı.

Hakkı KURBAN / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber