Cumhurbaşkanı Gül: 28 Şubat'taki MGK kararlarında imzam yok/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat kararlarıyla ilgili ''Ben o zamanki Refah-Yol hükümetinde yani düşürülen diyeyim artık Refah-Yol hükümetinde bakandım ama Milli Güvenlik Kurulu üyesi değildim. Dolayısıyla o günkü Milli Güvenlik Kurulu kararlarında da imzam yok. Daha sonra o konular Bakanlar Kurulu'na getirilip herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı çıkartılmadığı için benim imzam yok. Ama tabi ki o dönemi yaşayan kişilerden birisiyim'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Hollanda'da 388 bin Türk yaşadığına, 1 milyon Hollandalı turistin ise her yıl Türkiye'ye geldiğine vurgu yapan Gül, ziyaretinin Hollanda-Türkiye ilişkisini daha ileri götüreceğini kaydetti.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gül, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili bir soruya, 28 Şubat döneminde Refahyol hükümetinde bakan olduğunu hatırlatarak, "O dönemi yaşayanlardan birisiyim. Hapimiz o dönemin şahitleriyiz. O dönem hala herkesin hafızasında canlı. Türkiye ara dönem yaşamıştır. Hukuki olarak incelenmesinden daha doğal birşey olamaz. Yargılama süreci başladığı için bir şey söylemek doğru olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın 12 Eylül davasına müdahil olması konusunda Köşk'e bir yazı gittiğiyle ilgili soruya Gül, 12 Eylül dönemi ile Cumhurbaşkanlığı'na bir şey gelmediğini söyledi.

Suriye ile ilgili bir soruya da Cumhurbaşkanı Gül, Annan sürecini çok önemli bir süreç olarak gördüklerini hatırlatarak, "Suriye için önemli bir fırsat, bunun tamamının uygulanması gerekiyor. Silahların susması, ateşkesin sağlanması, silahsız olarak herkesin görüşlerini açıklayıp toplantı yapabilmesi önemli. Halkın iradesinin ortayı çıkması ve Suriye'nin kendi içinde kan kaybetmeden sorunu çözmesi gerekiyor. Bu bir fırsat, son bir şanstır dedim. Umarım bunun farkında olurlar." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber