Sayın Faruk Çelik, SGK bu bürokratı neden koruyor?

Sayın Faruk Çelik, Akdeniz bölgesindeki bir SGK il müdürü, otellerin kanuna aykırı işlerine göz yumulması karşılığında zorla bağış almaktadır. Alınan bağışların kaydı ise tutulmamaktadır. Devletin uğradığı zarar 1 milyon TL'lerin üzerindedir. Bu tespitler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettiş raporlarında tek tek yer almaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfettiş raporlarında, bu kişiye; Devleti zarara uğrattığı, vatandaşı zorla bağışa yönelttiği gerekçesiyle çok sayıda disiplin cezası verilmesi istenmekte ve görevden alınması istenmektedir.

Bu il müdürüne ilişkin çok sayıda müfettiş raporu bulunmaktadır. Aşağıda bir adet örnek sunuyoruz.

Ancak görevden alınmak istenen bu il müdürü hala görevdedir. Üstelik il müdürüne daha ağır cezalar verilmesini talep eden tüm bürokratlar görevden alınmıştır, haklarında disiplin soruşturması açılmıştır.

Sizin bir soru önergesine ilişkin olarak Meclise verdiğiniz cevapta, bu kişiye 1 kınama, 3 uyarma ve 2 yazılı ikaz verildiği belirtilmiştir. Devleti 1 milyon TL'nin üstünde zarara uğratan, bu zarara göz yumulması için otel sahiplerini bir derneğe bağışa yönelten il müdürü hala SGK'da il müdürü olarak görev yapmaktadır. Bu kişinin görevden alınmasını sağlayacak ceza "aylıktan kesme" cezasıdır. Ancak bu ceza türü İl Müdürüne değil, il müdürüne daha ağır ceza verilmesini isteyen bürokratlara uygulanmaktadır.

Sizin soru önergesine verdiğiniz cevap şu şekildedir.

Sayın Çelik, bu bürokrat şuan SGK tarafından korunmakta mıdır?

Akdeniz bölgesini zorla bağışa yönlendiren, bunun karşılığında prim kayıplarına göz yuman, aldığı bağışları ihale kanunu hükümleri dışında harcayan bu bürokrat için bir cevabınız var mıdır acaba?

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber