Polis, Kozlu Mezarlığı'nda bomba buldu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcı madde araması başlatıldı. Yapılan aramalarda bomba bulunduğu bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin ifadeleri doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba imha uzmanları, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki Kozlu Mezarlığı'nda arama çalışması başlattı.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, mezarlığın girişinin bulunduğu 10. Yıl Caddesini Topkapı'dan itibaren çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapattı.

Gözaltına alınan kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile bazı dijital veriler ele geçirildiği, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda mezarlıkta patlayıcı madde arandığı öğrenildi.

Aramalara 'dedektör köpek' yardımı

Zeytunburnu Kozlu Mezarlığı'nda yapılan aramalarda 'dedektör köpek'ten de yardım alınıyor.


ARAMA BAŞLADI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Zeytinburnu'ndaki Kozlu Mezarlığı'nda, bomba araması yapıyor. Aramanın İstanbul başta olmak üzere 5 ayrı ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişinin ifadesi doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda dün İstanbul ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 5 ilde tespit ettiği adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi.

Baskında terör örgütü PKK üyesi 19 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman da ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlılardan birinin verdiği ifade üzerine, bu sabah Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda kazı çalışması başatıldı.

Aranan patlayıcıların önümüzdeki günlerde eylem amacıyla kullanılmak için İstanbul'a getirilmiş olabileceği belirtildi.

Bomba araması nedeniyle 10. Yıl Caddesi trafiğe kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber