SAÜ'de 'haç' soruşturması...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda, boynunda "Haç" şeklindeki kolye ile derslere giren bir kız öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Sapanca MYO'da bir süre önce bir kız öğrencinin, boyunda haç şeklindeki kolye ile derslere girdiği yönünde duyum aldıklarını ve bu öğrenci hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Ancak bu soruşturmanın örtbas edildiği yönünde iddialar ortaya atıldığını söyleyen Durman, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Üniversitelerdeki kılık kıyafet yönetmeliği belli. Bazı kurallar var. Haç da bu karalara giriyor.

Derslere boynunda haç şeklindeki kolye ile giren öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak dekanlık tarafından başlatılan soruşturmanın kapatıldığı iddia ediliyor.

Dekanlığın konuyu örtbas edip etmediğini de araştıracağız. Ancak bazı konularda hassas olduğumuzun bilinmesini de istiyoruz" dedi.

Rektör Durman ayrıca, Sapanca MYO'da "veda gecesi" adı altında diploma töreni yapılmasıyla ilgili olarak da, "Buradaki arkadaşlarımız ölçüyü biraz kaçırmışlar. Oysa rektörlüğümüzden veda gecesi düzenlemek için izin alındı. Fakat daha sonra diploma töreni yaptılar. Fakat diploma töreni, üniversiteye bağlı tüm fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin katılımı ile tek bir tören olarak yapılır, bunu da rektörlük düzenler. Ferdi olarak diploma töreni düzenlenmesi uygun düşmez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber