İstanbul fırtınaya teslim: Teknede can pazarı!/ Video

Haber Giriş : 18 Nisan 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ulaşıma kapatıldı, bazı binaların çatıları uçtu.

İstanbul, güney yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkisinde kaldı. Lodos fırtınasının karadaki hızı zaman zaman 120 kilometreye ulaşıyor. Şiddetini artıran fırtına sebebi ile Boğaziçi köprüsü çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Fırtına, Eminönü'nde James Bond çekimleri için oluşturulan pazar yerini de yerle bir etti.

Özellikle Boğaz hattında yoğunlaşan fırtına deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkiliyor.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine çatılarla ilgili 300 civarında ihbar geldiğini, çatılardan dolayı Çekmeköy ve Harbiye'de birer yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

NİŞANTAŞI'NDA BİR İNŞAAT ÇÖKTÜ

İstanbul'daki şiddetli lodos fırtınası sebebi ile Nişantaşı'nda bir inşaat çöktü. Nişantaşı Karakolu'nun hemen yanında yapımı süren bir inşaat çöktü, Bir taksi şoförü yaralanırken enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.

TEKNEDE YANGIN

Öte yandan, Ahırkapı açıklarında içinde 10 kişinin bulunduğu bir teknede yangın çıktı. Yangın görevlilerin müdahalesi sonucunda söndürüldü.

TAKSİM İLKYARDIM HASTANESİ'NİN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da etkili olan fırtına Taksim İlkyardım Hastanesi'nin çatısını uçurdu. Çatı park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Taksim İlkyardım Hastanesi de fırtınadan nasibini aldı. Hastanenin çatısı park halindeki bir otomobilin üzerine çöktü. Şans eseri çökmeden dolayı ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu arada fırtına yüzünden yaralanan bir kişi hastanenin acil servisine getirildi. Şahsın başından yaralandığı görüldü.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Fırtına nedeniyle İDO'nun bazı seferleri de iptal edildi. Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy Hattı seferleri şu anda yapılamıyor. Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferleri de iptal edildi.

120 KİLOMETREYE ULAŞTI

Fırtınanın hızı 120 kilometreye kadar ulaştı. Akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına, gece saatlerinde hafifleyecek.

KÖPRÜDEN GEÇECEKLERE UYARI

İstanbul'daki 100 kilometre hızına ulaşan fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı. Köprünün halatlarının koptuğu haberleri yalanlanırken, fırtınanın şiddetinin azaltmasıyla Boğaziçi Köprüsü'nde kontrollü ulaşıma tekrar başlanıldı.

Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri, Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu - Avrupa geçişinde şeritler kapatıldığını bildirdi. Avrupa - Anadolu geçişinde ise polis ekipleri kontrollü geçiş sağlıyor. Köprüde, rüzgarın şiddetine göre geçişlere izin veriliyor.

Boğaziçi Köprüsü'nün halatlarının koptuğuna ilişkin haberler yetkililer tarafından yalanlanırken, köprüden geçecek sürücülere köprüden geçerken direksiyonu sıkı tutmaları uyarısı yapıldı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UÇAĞI KAYDIRDI

İstanbul'da, öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, Atatürk Havalimanı'nda da aksamalara sebep oldu. Rüzgar, 223 numaralı körükte bulunan Türk Hava Yolları (THY)'na ait ?Bolu' isimli uçağı yaklaşık bir metre kaydırdı.

İstanbul'da etkili olan kuvvetli rüzgar havalimanında da aksamalara sebep oldu. Dış Hatlar Terminali ile otoparkı birbirine bağlayan köprünün üstündeki kaplamalar uçtu. Köprünün altında bulunan araçlar güvenlik görevlilerinin ikazıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Havalimanındaki bazı reklam panolarının parçalandığı görüldü.

Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak isteyen Türk Hava Yolları'nın Bağdat-İstanbul ve British Airways'in Londra-İstanbul uçakları pas geçmek zorunda kaldı. Rüzgar, THY'na ait yolcu uçağını da çizgisinden kaydırdı. Körükte bulunan uçağın burnu yaklaşık bir metre kaydı.

THY 43 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan, THY 19 Nisan Perşembe günü iç ve dış hatlarda toplam 43 seferinin iptal olduğunu bildirdi. Atatürk Havalimanı'ndan Trabzon, Van, Ercan, Erzurum, Musul, Bologna, Nice, Ankara, Adana, Moskova, Tel Aviv, Kayseri, Sanaa, Samsun, Gaziantep, Antalya, İzmir seferleri iptal oldu. THY yaptığı açıklamada "Olumsuz hava koşulları sebebiyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 19 Nisan 2012 itibariyle aşağıdaki sefer iptal edilmiştir. Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz." denildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber