Sağlık Sen Ağrı Şube Başkanlığı'ndan Gaziantep'teki bıçaklı saldırıya tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Gaziantep'te bir doktorun bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi olayını düzenlediği bir basın açıklamasıyla kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanlığı üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Mağal, Dr. Ersin Arslan'ın servisteki odasında, kendini bilmez birisinin saldırısına uğradığını anımsatarak, sağlık şehidini rahmetle andıklarını, Sağlık Bakanını ve hükümeti göreve davet ettiklerini söyledi. Sağlıktaki şiddetin durdurulmasını isteyen Dr. Mağal, ''Ne yazık ki bazı kendini bilmez insanlar, ne kadar çok bağırır, gürültü çıkarır ve de hakaret ederlerse kendilerine daha hızlı hizmetin geleceğini düşünmekte ve sağlık çalışanlarını rencide ederken, diğer hastaların da hizmet alma hakkını gasp etmektedirler. Bizler Sağlık-Sen ve sağlık çalışanları olarak, bu tür insanları ve olayları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. ?Hasta hakkı' demek, sağlık çalışanına saldırma hakkı demek değildir. Hiç kimsenin, insana değer veren ve yaşatmayı kendisine rehber edinmiş, 24 saat boyunca özveriyle, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına hakaret etme hakkı yoktur ve olmamalıdır'' diye konuştu.

Dr. Mağal, Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanlığı olarak, bu tür olaylara maruz kalan tüm sağlık personelinin yanında olacaklarını ve kendilerine hukuki olarak da her türlü desteği vereceklerini belirtti. Dr. Mağal, ''Hemen hemen her gün bir sağlık çalışanı şiddete, saldırıya ve hakarete maruz kalmaktadır. Bizler şiddetin, toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığını düşünüyor ve buna karşı çıkıyoruz. Hafızalarımız, yakın tarihimizde başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye'de yaşanan birçok şiddet olayının üzerine gidilmediği, sorumlularının bulunup yargılanmadığı gerçeği ile doludur. Şiddet uygulayanlar, gerekli cezalara çarptırılmadıkça, yapılan suçun yanına kar kalacağı algısı güçlenerek bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıyoruz. Ülkemizin en ücra köşelerinde her türlü meşakkat, çile ve hayati tehlikeye rağmen, bizler adına hizmet sunan, sağlık çalışanının onura edilmesi gerekiyor. Bilinmelidir ki bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter. Hastanın yanında olduğunuz kadar biraz da sağlık çalışanının yanında olun'' ifadelerini kullandı.

Dr. Mağal, en ücra yerlere giderek şifa dağıtan sağlık çalışanlarının amaçlarının, insanlara çare olmak, bir canı daha hayata kavuşturmak olduğunu vurgulayarak, bu tür olayların artık son bulmasını istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber