İşadamından Sivas'a alternatif otogar projesi

Erzincan-Ankara yoluna cepheli yap-işlet-devret modelinde yeni bir otogar projesi hazırlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EK-İL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi, Karşıyaka köprüsü hemzeminden giriş-çıkışları yapılacak otogar projesinin Sivas'ın çehresini değiştireceğini savundu.

İşadamı Ekrem Ekşi, belediye tarafından yapılması gündemde olan mevcut otogara alternatif olarak kendi şirketindeki mimar ve mühendislere hazırlatmış olduğu çok amaçlı otogar projesini, Sivas Büyük Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Otogar kompleksinin giriş katında yurdun her köşesinden Sivas'a gelip gidecek olan otobüslere, temizlik, bakım, yakıt, ikram gibi işlemlerin yapılacağını söyleyen Ekşi, bir üst katta ise restoran, yöresel ve hediyelik eşya stantları olacağını kaydetti.

Yeni otogar projesinde birde 5 yıldızlı otel inşa etmek istediklerini söyleyen Ekşi, bu otelin içerisinde konaklayacak misafirler için Balıklı Kaplıca'nın imkanlarına sahip bir havuz yapmayı düşündüklerini ve Sivas'a gelen misafirlerin Kangal'a gitmeden Balıklı Havuzdan faydalanabileceğini dile getirdi. Ayrıca ilçe ve köylere hizmet vermek amacıyla otogarda sabahlaması gereken misafirler için 20 yataklı bir otel yapmak istediklerini ifade eden Ekşi, uluslar arası İpek Yolu üzerinde yapılması düşünülen bu yeni otogar binasının geçmişten geleceğe uzanan mimari yapısı ve sunacağı imkanlar ile Sivas'ın geçmişinde olduğu gibi bugün de tarihine yakışır, birkaç fabrika gibi istihdam alanları sağlayacak şekilde ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

İşadamı Ekşi, ?Sivas otogar kompleksinin giriş katında; yurdun her köşesinden Sivas'a gelip gidecek olan otobüslere temizlik, bakım, yakıt, ikram iaşe ikmalleri yapılacaktır. Yolcusunu bırakan bu otobüslerin bir üst kattan ise terminalde beklemekte olan yolcularını alıp, ilimizden mutlu bir şekilde ayrılmaları sağlanacaktır. Bu otogara ilçe ve köylerimizden gelip gidecek olan yolcuların her türlü hava koşullarında ikinci bir araca gerek duymadan ilimize geldikleri hızlı trenden, havayolu servis aracından veya karayolu ile geldikleri otobüslerden inerek, terminal binası içerisinde beklemekte olan minibüs veya otobüslerle ilimizden ayrılmaları sağlanacaktır. ?

Sivas Belediyesi'nin Yenişehir'de bulunan mevcut otogar yanına yapmayı düşündüğü yeni otogar proje ihalesi ileri bir tarihe ertelenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber