Emniyet, tehlikeli atıklara, doğaya zarar vermeden el koydu

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen 'cüruf' cinsi 102 bin liralık tehlikeli atığa el koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda gözaltına alınan 3 şahıs adliyeye sevk edildi.

Avrupa`dan Türkiye'ye bazı tehlikeli atıkların getirildiği yönünde ihbar alan Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında M.M. isimli firma adına yurt dışından TIR`larla 102 bin lira değerindeki çinko içerikli ?cüruf' cinsi ürünün getirileceğini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Ukrayna'dan getirilecek olan kimyasal maddeleri mercek altına aldı. Yapılan incelemelerin ardından söz konusu maddenin tehlikeli atık olduğu ve Türkiye'ye girişinin yasak olduğu belirlendi. Araştırmalar sonrasında harekete geçen emniyet güçleri, söz konusu TIR'ları takibe aldı. Çalışmalarını tamamlayan ekipler, tehlikeli atık maddelerle yüklü olan TIR'ları durdurarak B.E., S.K. ve O.K'yi gözaltına aldı. Piyasa değeri 102 bin lira olan ?cüruf' cinsi tehlikeli maddelere de el konuldu.

Bu atıkların E.M. isimli firma adına geldiği, tehlikeli atığın 102 bin TL değerinde olduğu belirlenerek, olaya adı karışan B.E., S.K. ve O.K. hakkında, ?Çevre Kanunu ile Tehlikeli Atıkların Sınırlar Ötesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesi`ne muhalefet suçundan, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber